Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 24/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Verkeerscontrole

TILBURG Maandag 23 september werden er door de politie enkele verkeerscontroles gehouden op de oerlesestraat (in de ochtend) en de Piusstraat (s middags). Daarbij werden in totaal 15 personen bekeurd voor diverse overtredingen. De meeste bekeuringen, 12 stuks, vielen s ochtends in de Oerlesstraat.

Aanhouding gezochte

TILBURG Omdat een 31 jarige Tilburger zich vervelend gedroeg in de woning van zijn ex-vriendin werd maandagavond kort voor 19.30 uur de politie gebeld.
Toen zij de personalia van de man natrokken bemerkte de agenten dat hij nog een gevangenisstraf van 30 dagen open had staan. De man werd aangehouden en ingesloten.

Verdachte van vernielingen aangehouden

TILBURG Een 57 jarige Tilburger werd maandag, kort voor middernacht aangehouden omdat hij 6 ruiten had ingegooid bij een gebouw van de gerechtsdeurwaarder aan de professor Dondersstraat. De politie had een melding gekregen dat er vernielingen werden gepleegd aan het gebouw. Bij het aanrijden zagen de agenten een man weglopen. Een van de agenten sprak de man aan terwijl een tweede op onderzoek uit ging. Daarbij werd hij aangesproken door getuigen die meldden dat de man inderdaad kort daarvoor de ruiten in had gegooid. De verdachte werd aangehouden en bekende tijdens zijn verhoor dat hij de ruiten in had gegooid omdat hij via de gerechtsdeurwaarder een onterechte navordering had ontvangen.

Auto in brand

TILBURG De brandweer moest vannacht om 00.25 uur uitrukken voor een brandende auto aan de Tatraweg in Tilburg. Bij aankomst bleek er echter geen redden meer aan en de auto, een ford escort brandde geheel uit. De politie vermoed dat de auto gestolen is en onderzoekt de zaak.

Onder invloed bij aanrijding

TILBURG Een 32 jarige Tilburger bleek afgelopen nacht te veel gedronken te hebben toen hij daarop werd gecontroleerd als betrokkene bij een aanrijding. De man wilde op de Korvelseweg een voorganger inhalen op het moment dat die voorganger juist linksaf wilde slaan. Een aanrijding was het gevolg. Op het bureau blies de verdachte 420 ug/l ( 0.98 promille). De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.