Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-09-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie van het district Binnensticht heeft maandagmiddag op diverse plaatsen snelheidscontroles uitgevoerd.

Op de Woudenbergseweg in Zeist controleerde de politie tussen 13.00 en 14.30 uur. In totaal kregen 22 van de 501 gecontroleerde voertuigen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Tussen 12.50 en 15.00 werden 756 voertuigen gecontroleerd op de Kon. Wilhelminalaan in Groenekan. Voor 117 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u. Op de Kon. Wilhelminalaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Op de Utrechtseweg in De Bilt werden 760 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 89 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u. Op de Utrechtseweg geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Straatroof

ZEIST Maandagavond vond op de Slotlaan een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 18.15 uur liep een 75-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets aan de hand over de Slotlaan. Plotseling werd zij vanachteren benaderd en werd haar tas uit de fietsmand gegrist. De vrouw heeft nog geprobeerd de verdachte te achterhalen maar raakte hem kwijt ter hoogte van de poffertjeskraam.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze laffe straatroof. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Diefstal uit auto

DE BILT Twee onbekende mannen pleegden maandagavond een diefstal uit een auto waar de bestuurder nog in zat.

Omstreeks 18.10 uur parkeerde een 40-jarige inwoner uit De Bilt zijn auto op de Burg. Van Heemstrakwartier. Op het moment dat zijn auto stilstond werd plotseling één van de achterportieren geopend en griste één van de twee verdachte een tas van de achterbank. Nog voordat de bestuurder iets kon doen waren de twee verdachten al vertrokken op een scooter.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze diefstal. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 - 88 44.