Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-09-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.15 uur

Politie zoekt getuigen aanrijding

SOEST Op de Birkstraat, ter hoogte van de Stoethoeve, vond vrijdagochtend rond 07.55 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en twee fietsers.

Volgens getuigen reed de bromfietser bewust in op het tweetal, een 13-jarige en 15-jarige jongen uit Soest, en verdween daarna. Door de klap raakten de twee fietsen vernield. De jongens liepen licht letsel op.

De politie van het district Eemland noord verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden. Daarnaast zijn er wellicht mensen die de bestuurder van de bromfiets herkennen. Het betreft een Aprillia bromfiets in de kleuren rood/zwart, met witte stickers op het frame. De bestuurder droeg een donkere helm, met vermoedelijk ook een witte sticker en was gekleed in een zwarte, vermoedelijk leren jas. De politie is bereikbaar via nr. 0900-8844.

Rijden onder invloed

BAARN De politie heeft in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 september een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.55 uur kreeg een 36-jarige vrouw uit Soest een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Hier bleek dat zij 1,1 promille alcohol in haar lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd zij naar huis gestuurd.