Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-09-2002
Politieberichten 23/9 (13.00 uur) t/m 24/9 (07.00 uur)

Loenga: inbraak bedrijf en joy-riding
In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan de Oerdyk. Via het openbreken van een achterdeur is men binnen gekomen. In de bedrijfsruimte is met een shovel rondgereden, waarbij een voorheftruck omver werd gereden. Diverse zakken droogvoer zijn kapot gereden. Aangifte werd gedaan door een 28-jarige inwoner van Muniein.

Franeker: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 12.45 uur werd in een supermarkt aan de Sjaardastraat aangehouden een 23-jarige inwoner van Franeker voor winkeldiefstal. In de winkel at verdachte een appel op zonder deze te willen betalen. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner van Franeker. Afgehandeld via Kort-Om.

Harlingen: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 13.15 uur werd in een supermarkt aan de Westerzeedijk aangehouden een 47-jarige inwoner van Vlieland voor winkeldiefstal. Hij nam een pakje sigaretten mee, zonder deze te betalen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Harlingen.Afgehandeld via Kort-Om

Surhuisterveen: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 13.00 uur is in een supermarkt aan de Groningerstraat een 35-jarige inwoonster van Grootegast aangehouden voor winkeldiefstal. Ze had snoepgoed weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoner van Leeuwarden. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van zondag op maandag is een buitenboordmotor gestolen. De motor zat vast aan een zeilboot, welke was afgemeerd achter een woning aan de Lemmerweg. Buitenboordmotor is van het merk: Yamaha Malta 3.3, registratienummer: S001770. Aangifte werd gedaan door een 55-jarige inwoner van Sneek.

Leeuwarden: diefstal fiets en aanhouding verdachte Maandag omstreeks 14.20 uur zag de politie een man rijden op de Achter de Hoven. Hij reed op een gammele fiets en op zijn schouder had hij een hagel nieuwe fiets. Ter plaatse deelde hij mee, dat hij de fiets had gestolen in de buurt van Achter de Hoven. De man, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen. Na onderzoek bleek te fiets eigendom te zijn van een 23-jarige inwoonster van Marssum. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Oosterwolde: inbraak bedrijfspand
Tussen zaterdag 21 september en maandag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Stipepassage. Men is binnen gekomen via de voordeur. In het kantoor werd een laptop weggenomen en een geldkistje met wat geld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 39-jarige inwoonster van Doezum.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Maandag tussen 09.00 uur en 10.00 uur werd en verkeerscontrole gehouden op de Weideflora. Ongeveer 25 voertuigen werden gecontroleerd. Er werd 2 keer proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een autogordel en 1 keer voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Tevens reed 1 bestuurder 63 km per uur, waar 50 km per uur is toegestaan.

Leeuwarden: zwartrijder trein
Maandag omstreeks 16.55 uur werd door treinpersoneel een 15-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op het station. Hij zat in de trein en had geen geldig kaartje. In eerste instantie gaf hij ook een valse naam op. De verdachte overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt voor opgeven valse naam.

Heerenveen: diefstal kleding uit container
Maandag omstreeks 17.15 uur werd door een 41-jarige inwoner van Heerenveen op de Jan Mankeslaan aangehouden een 50-jarige inwoner van Heerenveen. De man hengelde kleding uit een kledingcontainer. De kledingcontainer is eigendom van stichting de Lege Knip. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dokkum: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 17.15 uur werd in een supermarkt aan de Walddyk een 28-jarige inwoner van Dronten aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had diverse goederen meegenomen zonder deze te betalen. Bij onderzoek bleek dat de verdachte een onherroepelijk vonnis had. De verdachte overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Sneek: vandalisme en baldadigheid
Maandag omstreeks 16.00 uur meldde de meldkamer, dat jeugd bezig was een overkapping te vernielen in het Wilhelminapark. De jeugd was eigen fietsen aan het vernielen en gooide deze vernielde fietsen in het water. De jeugd gewaarschuwd en weggestuurd. Tegen een 15-jarige en een 16-jarige uit Sneek zal proces-verbaal worden opgemaakt voor baldadigheid.

Wolvega: zakkenrollerij
Maandag tussen 19.46 uur en 20.00 uur werd vanuit een broekzak een gsm weggenomen. Een 15-jarige inwoner van Wolvega had ,voordat hij ging douchen, de gsm in zijn broekzak gestopt. Dit was in de kleedruimte aan de Kruisstraat. Na het douchen bleek de gsm verdwenen te zijn.

Sneek: bandstichting
Maandag omstreeks 20.50 uur stond een papiercontainer op een opslagterrein aan de Wattsstraat in brand. Brandweer heeft het vuur geblust. In de container zat ongeveer 3000 kg papier. Aangifte hiervan werd gedaan door een 62-jarige inwoner van Sneek.

Rotstergaast: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werd op de Snakkebuorren een 52-jarige bestuurder van een personenauto uit Haskerhorne gecontroleerd. Op bureau blies hij 515 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Harlingen: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.48 uur werd op deZuidoostersingel gecontroleerd een 25-jarige bestuurster van een personenauto uit Harlingen. Op bureau blies zij 780 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 02.30 uur werd op de Keizersgrachr gecontroleerd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Leeuwarden. Op bureau blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272