Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-09-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.00 uur

Motorrijder onderuit

UTRECHT- Op maandagochtend raakte een motorrijder gewond na een val van zijn motorfiets. Omstreeks 09.15 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Utrecht over de Willem van Noortstraat. Vanaf een parkeerplaats kwam een 31-jarige automobilist uit Utrecht rijden en liet de motorrijder niet voor gaan. De 45-jarige man reed tegen de auto aan en kwam ten val. De man werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en motorfiets raakten beschadigd.

Verkeerscontroles

UTRECHT- Op het Kardinaal de Jongweg, Kardinaal Alfrinkplein en de Sartreweg werd maandagochtend van 07.30 tot 09.15 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 13 automobilisten een bekeuring omdat ze het rode licht negeerden en 21 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze onjuist voorsorteerden.

UTRECHT- Op maandag 23 september werd van 15.00 uur tot 19.45 uur een bromfietscontrole gehouden op het Veemarktplein. In totaal werden 45 bromfietsen gecontroleerd en werden 21 bekeuringen uitgeschreven. Deze bekeuringen werden uitgeschreven voor oa. een te groot vermogen. 1 bromfiets kon een snelheid behalen van 76 kilometer per uur. Twee bromfietsen bleken een vals framenummer te hebben en werden inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol in een auto reed. Omstreeks 02.15 uur zagen agenten de auto rijden op de Jan Ligthardstraat en controleerde de bestuurder. De 33-jarige automobilist uit Utrecht bleek onder invloed te verkeren en blies op het bureau 1.70 promille. Onderzoek wees tevens uit dat de auto van de man niet was verzekerd en niet APK was gekeurd. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.