Gemeente Nuenen


24-09-2002
VROM-Inspectie positief over plan van aanpak gemeente Nuenen

In een brief van 11 september 2002 heeft de VROM-Inspectie aangegeven dat zij de door het college van B&W van Nuenen opgestelde 1e evaluatie naar aanleiding van de opgestelde plannen van aanpak ter verbetering van de VROM-taken positief beoordeeld.
De inspectie is zowel met de inhoud als met het tempo tevreden en verzoekt de gemeente zo door te gaan.

Tevens geeft de VROM-Inspectie aan dat zij de door het college van B&W ingezette procedures ten aanzien van de bouwvergunningen voor respectievelijk Alvershool 4 en Laar 74a steunt.

Dit betekent dat de VROM-Inspectie deze bouwvergunningen vooralsnog niet meer voordraagt voor vernietiging.

De inspectie verbindt hieraan ten aanzien van Alvershool 4 de voorwaarde dat de door de gemeente ingezette lijn ten aanzien van het maken van een uniforme regeling voor (geleidelijke) bedrijfsbeëindiging wordt afgerond. Ten aanzien van Laar 74a hecht de inspectie er sterk aan dat de door het college van B&W ingezette lijn van sloop van het zonder bouwvergunning gebouwde wordt doorgezet.

De brief van de inspectie betekent dat de gemeente nu in beide procedures groen licht heeft om voort te gaan op de ingeslagen weg. Het college beschouwt de brief als een steun in de rug. Nuenen is nu op de goede weg ten aanzien van de uitvoering van de ruimtelijke wetgeving.

Het college heeft heden de gemeenteraad en betrokkenen middels een brief over een en ander geïnformeerd.