Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Datum: 24 september 2002
BVE-dag Actief leren (ROC en AOC)

CPS onderwijsontwikkeling en advies organiseert op 24 september de BVE-dag Actief Leren voor leden van Colleges van Bestuur van ROCs en AOCs, unitdirecteuren, middenmanagers, opleidingsco÷rdinatoren, docenten en medewerkers van afdelingen P&O en onderwijsbureaus. Actuele onderwijsontwikkelingen gaan uit van actief lerende deelnemers die zich verantwoordelijk voelen voor hun leerproces: werken vanuit beroepsprofielen, competentiegericht leren, de invoering van de tweede fase in het volwassenonderwijs en het inspelen op de sterke heterogeniteit van de doelgroepen in het NT2-onderwijs.

Het wordt een bijzondere dag. De deelnemers bespreken de invoering van vormen van actief leren op alle niveaus in de organisatie in workshops die onderling sterk samenhangen. Met uitzondering van de spectaculaire start, verzorgt het BVE team van CPS de dag daarom geheel zelf. Vorm en inhoud van de workshops passen bij elkaar: iedere workshop is een voorbeeld van actief leren. Workshopleiders en deelnemers spitten de onderwerpen samen grondig uit: iedere workshop duurt daarom twee uur. Vanwege de samenhang tussen de workshops krijgen de deelnemers na de BVE-dag alle resultaten toegestuurd.

De prijs voor deze bijeenkomst bedraagt 335,-. Koffie, thee, lunch en een hapje en drankje na afloop zijn inbegrepen. Er kunnen maximaal 120 personen deelnemen. U kunt zich inschrijven tot 13 september. Voor belangstellenden is er extra informatie beschikbaar. De informatie kan telefonisch worden opgevraagd op het nummer (033) 4534238 of met de fax (033) 4534353. Ook het sturen van een e-mail is mogelijk: j.voorneman@cps.nl.

Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl