BMG NEDERLAND

Ultieme Elvis Presley verzamel cd

Wereldwijd wordt hij nog steeds beschouwd als één van de meest invloedrijke artiesten, hij was persoonlijk verantwoordelijk voor een muzikale en culturele aardverschuiving in Amerika. Nu, 25 jaar na zijn dood, staat opnieuw Memphis op zijn kop om de grootste popster ooit te herdenken. Nooit was de belangstelling voor Elvis en zijn muziek zo groot als op dit moment.

Na de wereldwijde hit met A Little Less Conversation verschijnt op 24 september de ultieme Elvis Presley verzamel CD ELV1S 30 .1 HITS. Ondersteund door een wereldwijde marketing campagne van Bertelsmann zal voor eens en voor altijd het belang van Elvis voor de hedendaagse muziek onderstreept worden.

Speciaal voor dit project zijn alle originele master tapes bewerkt en met oog voor detail aangepast aan de muzikale normen van deze tijd. Onder de bezielende leiding van David Bendeth & Ted Jensen is in het New Yorkse Sterling Sound maandenlang gewerkt om de nummers naar het gewenste geluidstechnische niveau te tillen. Dit alles zonder de originele intentie van de nummers geweld aan te doen.

De release van ELV1S 30 .1 HITS (plus de bonustrack A Little less Conversation) is om meerdere redenen een uitzonderlijke. De uiteindelijke tracklisting en het artwork van de hoes zullen tot aan de dag van release geheim gehouden worden, bovendien zal dit de eerste CD zijn waarop één van de grootste hits van 2002 komt te staan.

BEFORE ANYONE DID ANYTHING, ELVIS DID EVERYTHING