KNMG

Startsymposium KNMG district X Noordoost Brabant

KNMG District X Noordoost Brabant organiseert op dinsdag 24 september een oprichtingssymposium met het onderwerp 'Second opinion'. Patiënten lijken toenemend behoefte te hebben aan een second opinion. Deze ontwikkeling heeft consequenties voor de arts-patiënt relatie en het functioneren van het zorgsysteem als geheel. Het symposium belicht deze ontwikkeling vanuit diverse oogpunten.

Programma

* Opening symposium door C.J. Goudswaard, bedrijfsarts en districtsvoorzitter om 17.00 uur.

* Prof.dr. R.H.M. Verheijen, gynaecoloog-oncoloog spreekt over het "recht" op een tweede mening en de aspecten die daarmee samenhangen.

* Mw. dr. H.C.H. Coumou, arts voor second opinion belicht vervolgens haar onderzoek in Amsterdam.

* Ch.H.C. Lemmers, stafverzekeringsarts en mw. M.L.H.W. Verhagen, bedrijfsarts gaan in op de tweede mening in de verzuimbegeleiding.
* De laatste inleiding wordt verzorgd door mw. ir. H.C.M. van der Hoeven van de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie.
* Workshops

* Ter afronding wordt plenair gediscussieerd onder leiding van dagvoorzitter A.L.J.E. Martens over het nut en de noodzaak van second opinion faciliteiten in de regio.

* Het symposium wordt om 20.00 uur afgesloten waarna er gelegenheid is om na te praten onder het genot van een hapje/drankje.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle federatieleden. Niet-leden betalen 30 euro. Het bedrag kan ter plekke voldaan worden.

Accreditatie
Het symposium is geaccrediteerd door de LHV en SGRC, beiden voor 2,5 punt.

Locatie
Het symposium wordt gehouden in het Sponsorhome van FC Den Bosch, stadion De Vliert
Victorialaan 21
's-Hertogenbosch
telefoon 073 - 6464700

Aanmeldingen
Aanmeldingen voor het symposium gaarne per e-mail (aljemartens@hotmail.com) of telefoon (073 - 5034317) bij de heer A.L.J.E. Martens, secretaris van KNMG District X Noordoost Brabant.

Meer informatie
Voor informatie over (de activiteiten van) de andere KNMG-districten kunt terecht bij drs. Robbert J. Egger, epidemioloog, hoofd Regionalisatie & Verenigingszaken van de KNMG, telefoon 030- 282 3239, e-mail: r.egger@fed.knmg.nl.