Gemeente Eijsden

Vaccinaties in het MECC

Na een zeer succesvolle vaccinatiecampagne in juni, startte inmiddels de voorbereiding van de volgende campagne. Vanwege de grote opkomst in de eerste ronde dreigde er een tekort aan vaccin te zijn voor de volgende ronde. Geruststellend kunnen we mededelen dat GGD Nederland deze problemen heeft opgelost en de tweede ronde met succes van start kan gaan.

Op 24, 25 en 26 september in MECC Maastricht De vaccinaties vinden plaats op 24, 25 en 26 september van 9.00 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 19.00 uur in MECC Maastricht. In totaal zullen zo'n 18.000 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar thuis een oproep ontvangen om zich op één van die drie dagen te laten vaccineren tegen meningokokken-C.
Oproep
Alle kinderen krijgen thuis een oproep voor de vaccinatie meningokokken C. Het oproepsysteem is gebaseerd op postcodegebied, waardoor rekening gehouden kan worden met de gang van zaken bij scholen en andere betrokken instellingen. Op 12 september worden de 18.000 oproepbrieven door de GGD Zuidelijk Zuid-Limburg verzonden.

Speciaal telefoonnummer: (043) 382 18 05
Tussen 16 en 26 september heeft de GGD Zuidelijk Zuid-Limburg een apart telefoonnummer (043) 382 18 05 ingesteld dat tijdens kantooruren bereikbaar is voor vragen speciaal rondom de vaccinatie-campagne meningokokken C.

www.ggdzzl.nl
Op de website van de GGD www.ggdzzl.nl is actueel nieuws te lezen over de tweede vaccinatieronde. Verder ziet u een fotoverslag van de vaccinatiecampagne in juni, de persberichten die rondom de campagne zijn verzonden en de antwoorden op de meest gestelde vragen over meningokokken C.