Gemeente Utrecht

Tentoonstelling over diervriendelijk tuinieren op natuur- en milieueducatief centrum in Lunetten

Veel dieren in de stad hebben het moeilijk met het vinden van voedsel of een schuilplaats. Met kleine aanpassingen in de tuin kunnen de dieren geholpen worden. De tentoonstelling ´Dierenrijk tuinieren´ van Natuur- en Milieucommunicatie van de Dienst Stadsbeheer, geeft hiervoor praktische tips. De tentoonstelling is te zien op zondag 22, dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 september van 12.00 uur tot 16.00 uur op het natuur- en milieueducatief centrum in Lunetten.

Wethouder mr. J.H.C. van Zanen (Openbare Ruimte) verricht op 22 september om 13.15 uur de opening van de tentoonstelling, waarbij hij een vleermuiskast ophangt. Samen met 'het egeltje' gaat wethouder Van Zanen op stap door Lunetten. De wandeling start om 13.30 uur (maximaal 25 personen) bij het centrum. Het gezelschap zal een aantal diervriendelijke tuinen in Lunetten bekijken.

Bovendien zijn er van 13.00 uur tot 17.00 uur leuke activiteiten voor jong en oud te beleven. Speciaal voor de kinderen komt er een verhalenverteller. Ook kan er geknutseld worden en is er een springkussen. Om 14.00 uur en om 15.30 uur start een excursie door de natuurtuin, die vlakbij het centrum is gelegen.

Het natuur- en milieueducatief centrum ligt aan de Oude Liesbosweg, vlakbij het Beatrixpark, en is bereikbaar met de fiets of met buslijn 8, uitstappen halte Brennerbrug.

De tentoonstelling `Dierenrijk tuinieren´ wordt gehouden onder de vlag van Utrecht Natuurlijk!. Met deze voorlichtingscampagne worden de inwoners van Utrecht geïnformeerd over het werk van de gemeente voor het groen en water in de stad. Meer informatie over de campagneactiviteiten is te vinden op www.utrecht.nl/utrechtnatuurlijk.