Provincie Drenthe

Cult-meeting voor en door jongeren
24 september in De Kolk in Assen

Assen, 18 september 2002
Persberichtnummer 02-092



Op dinsdag 24 september 2002 is in Theater De Kolk in Assen een culturele manifestatie voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. De provincie Drenthe organiseert het evenement. Op het programma staan presentaties van culturele instellingen, optredens door jongeren, workshops en een slotoptreden van The Jungle Warriors. Het programma duurt van 15.30 tot 21.00 uur en de toegang is gratis. Met de bijeenkomst wil de provincie uitwisseling bevorderen van culturele ervaringen tussen jongeren onderling, hun begeleiders (bijvoorbeeld docenten en jongerenwerkers), maar ook vertegenwoordigers van instellingen en Drentse gemeenten.

De cult-meeting wordt in opdracht van de provincie Drenthe georganiseerd met medewerking van onder meer de Kunstbende Drenthe, Buro Hully & Bohnen, Theater De Kolk, K&C Drenthe, het Jongeren Uitbureau en het Noordelijk Muziekgezelschap Stichting The Jungle Warriors. De cult-meeting vindt plaats in het kader van het provinciaal Actieprogramma Cultuurbereik. De organisatoren willen met de cult-meeting een impuls geven aan nieuwe cultuurprojecten voor en door jongeren.

Van het begin tot het eind biedt de cult-meeting een spetterend programma. Zo zijn er workshops streetdance, breakdance en percussie, is er een demo door een dee-jay en een vee-jay en zal er onder andere gedebatteerd worden over het kunstaanbod voor en door jongeren. Ook is er een infomarkt waar culturele organisaties zich presenteren en zijn er tussen de bedrijven door optredens van Kunstbende-acts. Als klapper geven The Jungle Warriors 's avonds het concert World Mix & Dance Grooves (www.junglewarriors.nl).

Op de website www.drenthe.nl staat het volledige programma. Alle onderdelen van het programma zijn gratis toegankelijk. Voor eten en drinken wordt gezorgd, bezoekers krijgen drie consumpties en een avondmaaltijd met broodjes. GeĂŻnteresseerde jongeren en hun eventuele begeleiders kunnen zich aanmelden via de website van de provincie of via e-mail: cultuurbereik@drenthe.nl. Kaarten kunnen ook worden opgehaald aan de kassa van Theater De Kolk, Vaart Noordzijde 4 in Assen, telefoon (0592) 31 33 30. Let wel: het aantal kaarten is gelimiteerd, dus geldt: op is op!



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl