SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08


Persuitnodiging

Studiedag 24 september 2002

Alternerend leren



Brussel, 18 september 2002

T.a.v. de redactie,

Op 24 september stelt de SERV zijn aanbeveling rond alternerend leren voor in een studievoormiddag in het Consciencegebouw van de Vlaamse Gemeenschap.

Alternerend leren of leren dat wordt gecombineerd met werkervaring wordt in Vlaanderen stiefmoederlijk behandeld. Jongeren die wel in een alternerend traject zitten, hebben dikwijls geen werkervaringsplaats of één die niet aansluit bij hun opleiding. Dat geldt met name voor jongeren in het deeltijds onderwijs, niet voor het middenstandsleerlingwezen. De SERV wil dat alternerend leren uitgroeit tot een volwaardig opleidingstraject. Dé doelstelling moet daarbij zijn het bereiken van een startkwalificatie door alle jongeren die een alternerend traject volgen.

De SERV coördineert ook een netwerk van sectorconsulenten deeltijds leerplichtigen bij het Vlaams werkgelegenheidsakkoord. Dit netwerk wordt nu opgenomen in een ruimer netwerk. Tijd dus om de ervaring van de sectorconsulenten aan een ruim publiek te presenteren en erover van gedachten te wisselen. Tijdens de studiedag zal alvast een panel van beleidsverantwoordelijken en vertegenwoordigers van onderwijs- en opleidingverstrekkers hierop reageren.

Graag nodigen we u uit op deze studiedag. U vindt alvast het programma als bijlage.

Met vriendelijke groeten,

Christine Jacobs
Communicatieverantwoordelijke SERV
tel. 02/20.90.188