SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08


Persuitnodiging STV-Innovatie & Arbeid

Workshop 24 september 2002

Wie verdient het ?

Een spel rond evalueren en belonen in organisaties


1f81c6e.jpg


Brussel, 18 september 2002

T.a.v. de redactie,

Op 24 september organiseert STV-Innovatie & Arbeid een kennismakingsnamiddag met het spel Wie verdient het ? een simulatieoefening rond evalueren en belonen in organisaties.

Principieel gaan zowel leidinggevenden als medewerkers akkoord met de koppeling van beloning aan een prestatiebeoordeling. Toch bestaat er zowel bij leidinggevenden als bij medewerkers heel wat kritiek op het (eigen) systeem. In 2000 deed de STV-Innovatie & Arbeid onderzoek naar de draagwijdte en motivatiekracht van prestatiebeoordeling en beloning in de bankwereld en de Vlaamse overheidsadministratie.

Vanuit de bevindingen van het onderzoek ontwikkelde STV-Innovatie & Arbeid samen met het Centrum voor Informatieve Spelen een spel om in organisaties de discussie over het beoordelings- en beloningssysteem mogelijk te maken. Is een prestatiebeloningssysteem wel nuttig? Welke systemen zijn er ? Wat past in mijn organisatie ? Welke resultaten mogen verwacht worden ? Welke randvoorwaarden geven de prestatiebeloning meer kans op slagen ?

Hoe een spelsessie precies verloopt kan u bekijken op dinsdag 24 september vanaf 13u in het ALM vergadercentrum te Berchem. Op deze workshop schreven een 70 tal mensen in. Het is een zeer gevarieerd publiek: HR- managers, personeelsmedewerkers en opleidingsverantwoordelijken uit zeer uiteenlopende sectoren, docenten personeelswerk, vormingswerkers van de vakbonden. In simultane groepjes zullen twee rondes van het spel gespeeld worden. Daarna volgt een korte nabespreking. Indien u ons vooraf een seintje geeft, voorzien wij voor de pers gelegenheid om vragen te beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,

Christine Jacobs
Communicatieverantwoordelijke SERV
tel. 02/20.90.188