Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten

Dinsdag 24 september 2002
Agenda Raadsvergadering

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de Raad van de gemeente Rijswijk op dinsdag 24 september 2002 om 19.30 uur in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. Inspreken is mogelijk tijdens het agendapunt `Spreekrecht burgers'. Per persoon mag, na voorafgaande melding, gedurende vijf minuten het woord worden gevoerd.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:

1. Vaststelling agenda.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vragen van de raad.

Akkoordstukken

4. Voorstel inzake Gemeentelijk Onderwijs Achterstandenbeleid 2002-2006.

5. Voorstel inzake voorbereidingsbesluit Bous de Jongpark 8.
6. Voorstel inzake vaststelling Verordening Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (no. 67). R*
7. Voorstel inzake toestemming voor mandaat ex art 120, lid 1 van de Algemene Bijstandswet (Abw) (no. 68).

8. Voorstel inzake afwijzing van een verzoek om vergoeding van planschade Prinses Irenelaan 339 (no. 69).

9. Voorstel inzake toewijzing van een verzoek om vergoeding van planschade betreffende Serre 50 (no. 70).

10. Voorstel inzake toewijzing van een verzoek om vergoeding van planschade betreffende Strijpwetering 25 en 27 (no. 71) .
11. Voorstel inzake afwijzing van een verzoek om vergoeding van planschade Prinses Irenelaan 337 (no. 72).

Bespreekstukken

12. Ingekomen stukken en mededelingen

13. Vaststelling van de Handelingen van de negende en tiende vergadering van de gemeenteraad d.d.18 juni en 16 juli 2002.
14. Voorstel inzake vaststelling van Verordening behandeling van tot gemeenteraad gerichte bezwaarschriften 2002 en intrekking oude verordening en delegatiebesluit (no. 64). R*
15. Voorstel inzake aanwijzing tweede plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad (no. 73).

16. Benoeming van een lid in de Commissie Algemeen Bestuur, Veiligheid en Middelen en de Commissie Stedelijke Ontwikkeling.
17. Benoeming van een lid en een plaatsvervangend lid in de Hoorcommissie Ruimtelijke Plannen.

18. Initiatiefvoorstel m.b.t. Commissie Wijkontwikkelingsplannen (no. 74).

R*. Op grond van de Verordening raadgevend correctief referendum gemeente Rijswijk 2002 kunnen op initiatief van de kiesgerechtigde bevolking referenda worden gehouden over de raadsbesluiten zoals aangegeven met R*.

Op het publicatiebord naast de hoofdingang van het gemeentehuis hangt de volledige agenda ter inzage, eventuele wijzigingen of aanvullingen worden in deze agenda's verwerkt. De agenda en de bijbehorende stukken liggen tevens bij de sectie Communicatie (kamer 77) van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.

De Stichting Omroep Rijswijk (SOR) verzorgt op de avond van de raadsvergadering tot 24.00 uur een radio-uitzending. Deze is te beluisteren op de kabel FM 92,9 MHz. en in de ether FM 105.9 MHz.

2e fase inentingscampagne tegen Mengingokokken-C van start

Dit najaar worden alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 14 jaar opgeroepen om zich te laten inenten tegen meningokokken-C. Ook in Rijswijk!

Het is het tweede deel van een massale inentingscampagne, die erop gericht is om alle 3,4 miljoen kinderen in Nederland vanaf 14 maanden tot en met 18 jaar bescherming te bieden tegen deze ziekte. Hiertoe werd eerder dit jaar besloten omdat het aantal besmettingen met de bacterie meningokokken-C de laatste jaren is gestegen. Voor deze leeftijdsgroep kan deze ziekte dodelijk zijn. Volwassenen kunnen ook worden besmet, maar ondervinden daar nauwelijks hinder van.

Deze omvangrijke campagne vindt plaats onder het motto:

MEER OVER DE INENTINGSCAMPAGNE

Wat staat er te gebeuren?
Op maandag 7, en dinsdag 8 oktober kunnen alle 4.080 Rijswijkse kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar en alle 2.095 kinderen in deze leeftijd uit Wateringen zich laten vaccineren tegen meningokokken-C.
Deze vaccinatie is gratis. Vergoeding van eerder toegediende vaccinaties door huisartsen is echter niet mogelijk. Het eerste deel van de campagne vond voor de zomervakantie plaats. Toen konden alle jongeren van 15 tot en met 18 jaar en kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar zich laten vaccineren, omdat gebleken was dat deze groepen de meeste kans liepen op besmetting met de meningokokken-C bacterie. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven.

Waar wordt de inentingscampagne gehouden?

Ook dit tweede deel van de inentingscampagne vindt plaats in sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg in Rijswijk. Andermaal doet ook de gemeente Wateringen mee aan de inentingscampagne in De Schilp. Er is voldoende parkeergelegenheid bij De Schilp. Artsen, verpleegkundigen en vele andere ondersteunende krachten voeren de actie uit.

Wanneer krijg ik een oproep?

In week 38 (16 t/m 22 september) ontvangen alle kinderen van 6 t/m 14 jaar persoonlijk een oproep. Daarbij zitten de oproepkaarten, de informatiefolder en een oproepschema. U dient de oproepkaart bij uw komst mee te nemen.

Ik kan niet op het tijdstip dat op de oproepkaart van mijn kind staat. Wat moet ik nu doen?
U kunt het beste contact opnemen met de GGD Zuid-Holland West, tel.nr. 070 - 311 03 90.

Ik kon voor de zomer geen gehoor geven aan de oproep van mijn oudere/jongere kinderen. Kunnen die nu ook meteen worden geprikt?

Nee, reeds voor de zomer opgeroepen kinderen worden niet gevaccineerd op de dagen voor de 6 t/m 14-jarigen. De reden daarvan is dat de voorraad vaccins op deze vaccinatiedagen is berekend op het aantal opgeroepen kinderen. Meekomen met voor 7 of 8 oktober opgeroepen broertjes of zusjes heeft dan ook geen zin.
Voor kinderen die voor de zomer werden opgeroepen, maar om wat reden dan ook nog niet zijn gevaccineerd zal eind oktober een inhaaldag worden gehouden. Bijzonderheden worden zo snel mogelijk via de gemeenteberichten (Rijswijk RegelRecht) bekendgemaakt. Die zijn ook terug te vinden op deze internetsite.

Hoe krijgen de jongste kinderen hun inenting?

De allerkleinste kinderen, geboren na 1 juni 2001, krijgen de vaccinatie tegen meningokokken-C vanaf september 2002 op het consultatiebureau, tegelijk met de eerste BMR-prik. De prik is vanaf dat moment onderdeel van het rijksvaccinatieprogramma.

MEER OVER HET VACCIN EN MOGELIJKE BIJWERKINGEN

Hoe wordt het vaccin toegediend en zijn er bijwerkingen?

Het vaccin wordt toegediend via een prik in de bovenarm. Die plek kan op de dag van vaccinatie of de dag erna rood worden en wat gezwollen of pijnlijk zijn. Er kunnen milde klachten optreden als temperatuurverhoging, hangerigheid of wat hoofdpijn. Kinderen die gevoelig zijn voor koortsstuipen kunnen die ook na deze vaccinatie krijgen. De kans op koorts is echter klein. Kinderen en jongeren die gemakkelijk flauwvallen bij prikken kunnen daar ook bij deze vaccinatie last van hebben. Meld u dat vooraf aan degene die de prik toedient.

MEER OVER MENINGOKOKKEN-C

Wat voor ziekte is meningokokken-C?
Meningokokken-C is een ontsteking van de hersenvliezen, die gepaard kan gaan met een bloedvergiftiging. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door besmetting met piepkleine druppeltjes met bacteriën die bij het hoesten, spreken en niezen vrijkomen. De tijd tussen besmetting en ziek worden varieert tussen twee en tien dagen, maar meestal openbaart de ziekte zich tussen drie en vier dagen na de besmetting. Ongeveer tien procent van de gezonde mensen draagt de meningokok bij zich, in de keel-/ neusholte. Waarom de één ziek wordt en de ander niet, is niet bekend.

Wat zijn de verschijnselen?

De ziekte kan plotseling, maar ook sluipend beginnen. Verschijnselen zijn: spierpijn, koude rillingen, misselijkheid en braken, hoofdpijn, vooral bij het buigen van de nek. Bij bloedvergiftiging komen donkere vlekjes op de huid die niet weggaan als je een glas tegen de huid aandrukt. Een ander kenmerk van bloedvergiftiging is sufheid.
Bij zeer kleine kinderen zijn ziekteverschijnselen moeilijker te zien. Verschijnselen die op mogelijke besmetting wijzen zijn: slecht drinken, grauw zien, slaperig zijn, prikkelbaarheid (dat herkent u aan bijvoorbeeld door ongewoon huilen, vooral bij het verwisselen van luiers, en/of onwillekeurige schokjes in het lichaam).

Is de ziekte te genezen?

Ja, als het gaat om een infectie door een bacterie en de ziekte op tijd wordt herkend is het te behandelen met antibiotica. Maar soms verloopt de ziekte zo snel dat genezing niet meer mogelijk is.

Wanneer waarschuw ik de huisarts?

Bij sufheid en vlekjes op de huid moet u direct uw huisarts waarschuwen. Dit is ook raadzaam bij hoge koorts met hoofdpijn, misselijkheid en braken.

Hoe kan ik besmetting voorkomen?

Gezond eten en goede nachtrust zijn als altijd belangrijk voor de weerstand. Het is verstandig om bij niezen of hoesten een hand of zakdoek voor de mond te houden en uw kinderen te leren om hetzelfde te doen. Ook het regelmatig ventileren van uw huis, het klaslokaal e.d. is aan te raden.

Kan je na zo'n prik nog hersenvliesontsteking krijgen?

Ja, er zijn namelijk vele vormen van meningokokken. Alleen tegen deze bacterie C kan worden ingeënt. Het gebeurt overigens zeer zelden dat iemand voor de tweede keer een meningokokkenziekte oploopt. Sinds 1993 worden kinderen in het kader van het rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen een andere bacterie die hersenvliesontsteking kan veroorzaken, de zgn. Hib-inenting (haemophilus influenze type B).

Heeft u nog vragen?

Telefonisch kunt u op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur terecht bij het speciale informatienummer van de GGD Zuid-Holland West, tel. (070) 311 03 90.

Voor meer informatie over de landelijke vaccinatiecampagne is het gratis telefoonnummer 0800 - 300 8051 bereikbaar, op werkdagen van 09.00 tot 21.00 uur.

Informatie is ook te vinden op de website www.vaccinatie.minvws.nl

Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010
informatie over de procedure

Eind februari 2002 is de conceptversie van het Verkeers- en Vervoersplan Rijswijk 2000 - 2010 uitgebracht. In de maanden daarna zijn de diverse reacties verwerkt in een nota "Aanvullingen en reacties" en is een raadsvoorstel gemaakt.

Het Verkeers- en Vervoersplan komt op 1 oktober in de commissie Stadsontwikkeling aan de orde. De gemeenteraad zal in haar vergadering van 31 oktober een definitief besluit over het plan nemen. Het concept-raadsvoorstel met de bijbehorende nota's en bijlagen liggen bij de Sectie Communicatie in het stadhuis ter inzage. De bezoekuren zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.

Monumentenprijs 2002 voor makers internetsite

Elk jaar wordt in Rijswijk in het kader van het monumentenbeleid een prijs toegekend voor een bijzondere prestatie op het gebied van monumenten in Rijswijk. Het gaat daarbij om een geldbedrag van 250 Euro.
De prijs voor het jaar 2002 is toegekend aan mw. J.C. Roos en dhr. J.A. Man in 't Veld. Zij hebben op niet-commerciële basis een website ontwikkeld waarop onder meer alle rijks-, provinciale en gemeentelijke monumenten in Rijswijk te vinden zijn, met foto en vaak voorzien van achtergrondinformatie. De winnaars hebben hun prijs op donderdag 12 september ontvangen uit handen van burgemeester Van der Wel, in bijzijn van leden van de Rijswijkse Monumentencommissie.

De Monumentencommissie heeft in haar afweging betrokken dat met de toekenning van de Monumentenprijs onder meer wordt gestreefd naar het stimuleren van historisch besef onder de bevolking en het vergroten van de kennis van monumenten.
De internetsite van mevrouw Roos en de heer Man in 't Veld voldoet volledig aan deze doelstellingen. Hun belangeloze inspanning, gepaard aan de eenvoudige toegankelijkheid van het internet maken het een breed publiek van alle leeftijden mogelijk om op overzichtelijke wijze kennis te nemen van het Rijswijkse culturele erfgoed. Zij dragen daarmee wezenlijk bij aan de verbreiding van de kennis van de geschiedenis van Rijswijk en haar monumenten en aan de bekendheid van de burger met dit onderwerp.

De website www.rijswijk-info.nl bevat op overzichtelijke wijze per object een afbeelding en vaak extra gegevens van de monumenten. Men kan zelfs fiets- en wandelroutes langs historische woningbouw en markante gebouwen en plekken in Rijswijk vinden. De site biedt o.a. ook links naar die van het gemeentearchief, de Rijksdienst voor Monumentenzorg, persartikelen over de Rijswijkse archeologie en historie, foto's van oude ansichtkaarten en de site van de Historische Vereniging Rijswijk.

Aanvraag vergunning verordening kinderopvang Rijswijk

Burgemeester en wethouders brengen ter openbare kennis dat door C.A.M. Guicherit-Mansour te Rijswijk een aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Rijswijk is ingediend voor het openstellen en houden van een uitbreiding van het kindercentrum `EigenWijs' aan de Van Vredenburchweg 164E te Rijswijk. De aanvraag ligt met ingang van 19 september 2002 gedurende vier weken op werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur ter inzage bij de sectie Communicatie (kamer 77) van de gemeente Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de aanvraag kenbaar maken, bij voorkeur schriftelijk, aan het College van Burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Extra raadsbrede commissievergadering over huisvesting stadhuis

Op donderdag 26 september aanstaande wordt in het gemeentehuis van Rijswijk een extra raadsbrede commissievergadering gehouden over de nieuwe huisvesting van het stadhuis in het kantoorpand "Hoogvoorde" (nabij het winkelcentrum In de Bogaard). De vergadering vangt aan om 20.00 uur en vindt plaats in de raadszaal van het huidige gemeentehuis aan de Generaal Spoorlaan 2.

Tijdens de commissievergadering kunnen bezoekers over een op de agenda geplaatst punt inspreken. Men dient dit wel voorafgaande aan de vergadering aan de dienstdoende bode kenbaar te maken.

Op de agenda staan twee agendapunten, te weten:
* Dualisering, verordening op de raadscommissies;
* Huisvesting stadhuis:

- Presentatie door interieurarchitect Van der Hidde over onder meer de indelingsvoorstellen voor de publieksfuncties op de begane grond;

- Diverse presentaties: Innovatief Werken; Programma van Eisen; Beleidsvisie.

- Financiële beschouwingen (uit bedrijfs-economische overwegingen wordt voorgesteld om dit onderdeel in beslotenheid te behandelen).

De vergaderstukken liggen voor een ieder tijdens de openingsuren ter inzage bij de sectie Communicatie in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. De sectie Communicatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur.

Na deze commissievergadering zal op donderdag 10 oktober a.s. een raadsvergadering plaatsvinden over de huisvesting van het stadhuis. Ook deze vergadering vangt aan om 20.00 uur.

Beide vergaderingen zullen door de plaatselijke omroep Stichting Omroep Rijswijk direct worden uitgezonden. Deze radio-uitzendingen zijn te beluisteren via de ether op FM 105.9 MHz en via het kabelnet op 92.9 MHz.

hoogvoorde met bloemen.jpg (16794 bytes)

Ontwerp Integrale herziening Streekplan Zuid-Holland West

Burgemeester en Wethouders van Rijswijk maken ingevolge het bepaalde in artikel 4a, lid 4 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerp-integrale herziening van het streekplan Zuid-Holland West van 16 september tot en met 25 oktober 2002 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis bij het Team Communicatiezaken (kamer 77), Generaal Spoorlaan 2-4. Het Team Communicatiezaken is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur.
Op verzoek kunnen na telefonische afspraak de stukken bij de gemeente als de provincie buiten kantooruren worden ingezien.

In het nieuwe ontwerp-streekplan is zoveel mogelijk aangesloten bij de regionale trajecten als het Regionaal Structuurplan Haaglanden en het Ontwerp Programma van Afspraken voor de Leidse Regio en de Duin- en Bollenstreek. Tevens is ingehaakt op het beleid uit deel drie van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening van het Rijk.
De planperiode van het ontwerp-streekplan loopt tot 2015 en geeft de belangrijkste ruimtelijke ontwikkelingen weer in het westelijk deel van de provincie Zuid-Holland. De vastgestelde streekplanherziening vormt te zijner tijd voor de provincie de basis voor het toetsen van (gemeentelijke) ruimtelijke plannen zoals bestemmingsplannen.

Volgens artikel 4a, lid 5 van de Wet op de ruimtelijke ordening kan een ieder gedurende de termijn van tervisielegging van 16 september 2002 tot en met 25 oktober 2002 schriftelijk zijn bedenkingen geven op een of meer onderdelen van het ontwerp-streekplan Zuid-Holland West bij Provinciale Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP 's-Gravenhage.
Provinciale Staten stellen belangstellenden en degenen die tijdig hun bedenkingen hebben ingebracht in de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het onderwerp. Belangstellenden dienen zich schriftelijk hiervoor op te geven. Naar verwachting zal deze gedachtenwisseling begin november 2002 plaatsvinden. De deelnemers ontvangen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.

Ter toelichting op het ontwerp-streekplan worden er twee regionale voorlichtingsbijeen-komsten georganiseerd. Voor de Leidse Regio/Duin- en Bollenstreek op 1 oktober 2002, van 19.00 uur tot 22.00 uur in het Holiday Inn in Leiden. Voor de regio Haaglanden op 8 oktober 2002, van
19.00 uur tot 22.00 uur in het provinciehuis te Den Haag. Een ieder die bij een van bovenstaande voorlichtingsbijeenkomsten aanwezig wil zijn wordt verzocht zich aan te melden via het e-mailadres van streekplan West: streekplanwest@pzh.nl.
Na verwerking van de ingediende bedenkingen zal de streekplanherziening door Provinciale Staten worden vastgesteld. Daar deze herziening wijzigingen van concrete beleidsbeslissingen bevat, is na vaststelling door Provionciale Staten beroep bij de Raad van State mogelijk.
Het ontwerp-streekplan is te bestellen bij de provinciale uitgeverij, (tel. 070 - 441 60 82).
Voor nadere inlichtingen over de integrale streekplanherzieningen kunt u zich wenden tot de volgende provinciale medewerkers: Hans Martin, tel 070 - 441 74 43, Ary-Jan Logentenberg, tel 070 - 441 74 64 of Ineke Jungmann, tel 070 - 441 72 94.

Herfstpop 2002

PosterHerfstpop2002a.jpg (78694 bytes) Herfstpop 2002 is de naam van het popfestival dat op zaterdag 21 september as. wordt gehouden op de voormalige sportvelden naast sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg.

Dit festival is vooral bedoeld voor de jeugd tussen de 15 en 20 jaar.

In samenwerking met de politie en brandweer zijn tal van maatregelen genomen om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. Enige (geluids)hinder is echter niet te voorkomen. Daarvoor vragen wij ieders begrip.

Waarschijnlijk komen de meeste bezoekers met eigen vervoer, waarvoor van bestaande (parkeerterrein De Schilp) of tijdelijke (fietsen-/brommerstalling op het festivalterrein) voorzieningen gebruik wordt gemaakt. De HTM past de route en dienstregeling van enkele buslijnen op zaterdagavond 21 september aan.

Omwonenden en andere belanghebbenden zijn schriftelijk geïnformeerd.

Voor dit evenement is vergunning verleend op basis van de Algemene plaatselijke verordening voor Rijswijk 1999.

Met klachten op de avond zelf kunt u contact opnemen met politiebureau Rijswijk, tel.nr. 307 54 10.

Voertuigwrakken

De eigenaar / houder van de hierna omschreven voertuigwrakken die door de Gemeente Rijswijk op de openbare weg zijn aangetroffen, worden verzocht zich binnen 8 (acht) dagen na het verschijnen van deze krant te melden bij de gemeente Rijswijk, afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie IOG,

Bezoekadres:
De Bruyn Kopsstraat 4,
2288 EC Rijswijk.

Een eigendomsbewijs/volledig kentekenbewijs en een legitimatiebewijs dienen zo spoedig mogelijk te worden getoond.
Het gaat om de volgende voertuigwrakken:

* Opel Corsa kenteken SJ-71-PY

* Volkswagen kenteken FG-15-XB

* Opel Omega kenteken TG-78-RZ

Bij niet melden binnen deze termijn zal de gemeente Rijswijk overgaan tot vernietiging van dit voertuigwrak.Inlichtingen H.Hooiveld, tel 070-3959318.

Bouwaanvragen en -meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het plaatsen van een fietsenberging 148 en 150 te: Kerklaan 148 En 150; ingediend: 13-08-2002;

* het oprichten van een dakterras te: Huis te Hoornkade 44; ingediend: 02-09-2002;

* het uitbreiden van een woning d.m.v. een uitbouw te: Warande 9; ingediend: 29-08-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Dotterbloemeiland 8; ingediend: 30-08-2002;
* het oprichten van een dakkapel voorgevel te: Huis te Landelaan 19; ingediend: 29-08-2002;

* het veranderen van 6 entreehallen van een woongebouw te: Sir Winston Churchilllaan 375-805; ingediend: 02-09-2002;
* het vergroten van een wonindg d.m.v. een dakopbouw te: Mauritslaan 40; ingediend: 03-09-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een dakopbouw te: Mauritslaan 38; ingediend: 03-09-2002;

* het veranderen van een bovenwoning te: Dr H. Colijnlaan 31; ingediend: 02-09-2002;

de volgende bouwmelding is ontvangen:

* het verbouwen van een tuinhuisje te: Lange Kleiweg 120 Kavel 56 ingediend: 06-09-2002

Sloopvergunning

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 19 september 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende sloopvergunning ter inzage ligt:
* het verwijderen van een betonvloer te: Dahliastraat 32 + 42, verleend en verzonden: 11 september 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Prof. Meijerslaan 60

1 ceder wegens te forse groei en schaduwwerking Aangevraagd door N.A. Jongenburger Hijbeek

* Mr. Beerninkplantsoen 92

1 berk wegens te dichte stand op de erfgrens, overlast buren Aangevraagd door H.J. Torsius

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74
.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:
Per 19 september 2002:

* Prins Hendriklaan 22

1 spar wegens te forse groei en schaduwwerking
* Jacob van Offwegenlaan/Burgemeester Elsenlaan (bouwterrein)
1 sierkers, 4 dennen, 3 bolacacia's, 1 robinia, 4 meelbessen, 3 berken en het verplanten van 2 kastanjes, wegens het bouwrijp maken van het terrein ten behoeve van de nieuwbouw van de Brandweerkazerne

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.
Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk) Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74

Openingstijden stadhuis

Gemeentehuis Rijswijk
Generaal Spoorlaan 2,
Postbus 5305,
2280 HH Rijswijk.
Telefoon 070-3959911.
Fax 070-3959588.
Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur.
De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.