VERENIGING VNO-NCW

VNO-NCW en PZO: uitnodiging rapport ZZP-ers aan De Geus

Uitnodiging voor de media van PZO en VNO-NCW

Uitreiking rapport ZZP-ers aan minister De Geus

Den Haag, 19 september 2002 - In korte tijd is het begrip zzp'er (zelfstandige zonder personeel) in Nederland ingeburgerd geraakt. Maar hoeveel zzp'ers zijn er nou eigenlijk en in welke sectoren zijn ze actief? Wat zijn hun specifieke kenmerken en welke die van hun onderneming? Waar liggen de knelpunten en waar de uitdagingen?

Het afgelopen voorjaar heeft de Raad voor het Zelfstandig Ondernemerschap (RZO) deze vragen in opdracht van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW en het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) onderzocht. De uitkomsten van dit onderzoek zijn bijeengebracht in het rapport 'Zzp'ers onder het vergrootglas; kengetallen, spelers en behoefte aan dienstverlening'. Het eerste exemplaar van het rapport wordt op 24 september a.s. overhandigd aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Tijdens de bijeenkomst wordt ook de oprichting van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers bekendgemaakt.

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van het rapport en de overhandiging daarvan aan minister De Geus. De bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdag 24 september 2002 om 12.30 uur
ten kantore van VNO-NCW
'Malietoren' zaal 702
Bezuidenhoutseweg 12 - Den Haag

In het programma komen de volgende sprekers aan bod:

Mr. J.H. Schraven, voorzitter Vereniging VNO-NCW, zal na een korte uiteenzetting van de hoofdlijnen van het onderzoek het rapport overhandigen aan de minister;
Mr. A.J. de Geus, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zal in een korte inleiding stilstaan bij de uitkomsten van het onderzoek en de positie van zelfstandige ondernemers zonder personeel; Mevrouw dr. B.I. van der Burg, directeur RZO, zal de resultaten uit het onderzoek presenteren;
Mr. M. van Liere, voorzitter Platform Zelfstandige Ondernemers, zal de uitkomsten van het onderzoek vertalen naar de praktijk van alledag en daaraan conclusies verbinden voor PZO.

Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt vanaf 12.00 uur een broodjeslunch geserveerd. Na afloop van de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van PZO, VNO-NCW en RZO beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Daarnaast zal de samenvatting van het rapport worden uitgereikt en is er gelegenheid tot meer informele contacten.

Indien u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, dient u zich aan te melden bij mevrouw J. van Wees, telefoon: 070-3490233.
---

---