Gemeente Voorburg-Leidschendam


Kennismakingstournee door regio

Persbericht Leidschendam-Voorburg, 19 september 2002
---

Verkeer en vervoer hoog op de agenda

Nadat het nieuwe college van de gemeente Leidschendam-Voorburg het afgelopen voorjaar, met een vijftal wijkbezoeken, kennis heeft gemaakt met de inwoners van de nieuwe gemeente is het nu de beurt aan de colleges van burgemeester en wethouders van de omliggende gemeenten. Tijdens deze werkbezoeken zullen een aantal belangrijke gemeenteoverstijgende onderwerpen worden besproken, zoals de ontwikkeling van het voetbalstadion in het Forepark, het landelijk gebied, de nieuwbouw van Avalex en met name zaken op het gebied van verkeer en vervoer als RandstadRail, aansluiting en verkeersafwikkeling van de Norah, Rotterdamsebaan, Duivenvoordecorridor en openbaar-vervoerknooppunten.

Belangrijke reden voor de fusie was destijds een sterke regiospeler worden. Na de fusie telt Leidschendam-Voorburg 74.000 inwoners en hoort daarmee tot de grotere gemeenten in de regio; een stad die niet zo maar over het hoofd gezien kan worden. Begin 2002 verscheen het Collegeprogramma. Daarin staat wat het nieuwe college de komende vier jaar wil realiseren. Niet alleen in de stad, maar juist ook buiten de stad, als een sterke regiospeler.

In zeven werkbezoeken aan de colleges van de omliggende regiogemeenten wordt niet alleen hernieuwd kennis gemaakt met de buren maar wordt met name het regiobeleid voor de komende jaren van de gemeente Leidschendam-Voorburg besproken.

Burgemeester Van Haersma Buma hierover De praktijk zal uitwijzen hoe het gebundeld optreden van Leidschendam-Voorburg in de regio uitpakt en op welke terreinen ons dat voordeel op gaat leveren. Belangrijk is dat wij tijdens deze werkbezoeken onze regio-onderwerpen kunnen verduidelijken en waar nodig nader kunnen toelichten. Leidschendam-Voorburg wordt doorsneden door belangrijke verkeersaders. Met name goede afspraken over de bereikbaarheid van de regio, de verkeersafwikkeling en de openbaar-vervoerknooppunten zijn in deze drukke regio van vitaal belang.

Op 24 september a.s. brengt het college als eerste een werkbezoek aan de gemeente Zoetermeer. In de weken daaropvolgend worden werkbezoeken gebracht aan Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoeterwoude, Voorschoten, Wassenaar en Den Haag.