Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten

2002-09-20: Feestelijke start VBMO-leerwerkprojecten


---

In de raadzaal van het Haagse stadhuis aan het Spui 70 is dinsdag 24 september a.s. om 15.00 uur de feestelijke start van de VMBO-leerwerkprojecten. Een van de onderdelen van het programma vormen de interviews die presentator Louis Huber van Radio West afneemt van leerlingen die al ervaring hebben met leerwerkprojecten. Ook vertegenwoordigers van de leerwerkbedrijven, begeleiding en scholen worden geïnterviewd. Tijdens de bijeenkomst ondertekenen de besturen van SCO Lucas, Openbaar Onderwijs, Algemeen Bijzonder Onderwijs, Mondriaan Onderwijsgroep, Wellantcollege, gemeente Den Haag en VMBO-leerlingen een convenant.

VMBO-leerwerktrajecten zijn nieuw in het onderwijs. Zij zijn bestemd voor leerlingen van het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs die het niet kunnen opbrengen om vijf dagen per week onderwijs te volgen. Zij zijn wel gemotiveerd om een beroep te leren, zij het veel beter vanuit de praktijk dan alleen vanuit school. Via het leerwerkproject kunnen zij doorstromen naar middelbare beroepsopleidingen binnen het Regionaal Onderwijs Centrum. Bij de leerwerktrajecten zijn diverse sectoren van het bedrijfsleven betrokken. Deze zijn de bouw, zorg en welzijn en economie en handel.

In het convenant dat wordt ondertekend spreken de betrokken partijen met elkaar af dat goede aansluiting plaats heeft tussen de leerwerkprojecten en de ROC/AOC-opleidingen waardoor voor de deelnemende leerlingen een goede doorstroming mogelijk is. Tevens wordt getracht de leerwerkprojecten uit te breiden naar meerdere sectoren of branches zoals handel en administratie en techniek, horeca en agrarisch.

last update: 20-9-2002 16:36:53 ;pag.: 15822; auteur: 616;cat.: