Ingezonden persbericht


Persbericht

Canon viert de digitale revolutie op Photokina 2002


- Introductie EOS 1Ds-lustrummodel vanwege 15 jaar EOS
- Introductie Canon Imaging Gateway voor particulieren
- Hoogvolume printers voor kopieerwinkels

Keulen, 24 september 2002 De Photokina fungeert voor Canon dit jaar vooral als platform voor de introductie van de laatste digitale fototechnologieën uit de Japanse Canon-labs. Met de geïntroduceerde innovaties wordt verder tegemoet gekomen aan gretige verlangens die leven in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Dit jaar wordt een historisch jaar voor Canon, al was het maar door de verwachte groei in de productie van digitale fototoestellen met liefst 70 procent. Deze omwenteling vindt juist dit jaar plaats, nu zowel de professionele als consumentenmarkt de digitale technologieën volledig omarmen.

Hans Smittenaar, General Manager Marketing CCI Canon Nederland, zegt: "Canon vormt de voorhoede in de omwenteling van analoog naar digitaal en die positie zullen we vasthouden. Onze kracht zit hem erin dat we het digitale proces van begin tot eind doorgronden. We zijn een van de weinige ondernemingen die naast het vastleggen van beeld, ook alle verstand hebben van het afdrukproces, door zowel de consument als door drukkerijen. We houden ook vele patenten op dat gebied en we zullen op de Photokina ook vele van deze afdruktechnologieën tonen en dergelijke producten introduceren."

Consumentenfotografie
Photokina vormt het toneel voor het 15 jarig bestaan van het EOS-merk en Canon viert dat met de introductie van twee nieuwe modellen: EOS 1Ds de professionele digitale camera met de hoogste resolutie EOS 300V voorbestemd om de bestverkopende spiegelreflexcamera te worden De EOS 1Ds is het eerste digitale toestel met een echte 35 millimeter CMOS-censor en biedt 11,1 miljoen werkelijke beeldpunten. De EOS 1Ds behaalt verbluffende resultaten, of het nu gaat om detaillering of kleurweergave, en verdubbelt vrijwel de resolutie van de beste huidige spiegelreflexcamera´s. In een serie van tien, schiet de EOS-1Ds gemiddeld drie foto´s per seconde bij de hoogste opnamekwaliteit. De 1 Ds beschrijft bijna drie maal zoveel beeldpunten als de razendsnelle EOS 1D.

Drie nieuwe Canon fototoestellen rond de DIGital Imaging Core (DIGIC)-processor dit jaar. De Digital IXUS V3 maakt zelfs aanspraak op de titel van kleinste 3,2 megapixelcamera, biedt 2x optische zoom en heeft een LCD-beeldscherm.

Daarnaast kondigt Canon de Canon Imaging Gateway (CIG) aan: de Canon-website waar digitale-fotografen o.a. online fotoalbums kunnen samenstellen, soft-/firmware kunnen downloaden en hun camera kunnen personaliseren. CIG is Canons een-op-een klantcontactcentrum.

Zakelijke oplossingen
Reuters Business Insight deelde Canon recent nog in bij de innovatieve wereldelite. Wapenfeit dat die kwalificatie onderstreept, is de introductie van een serie toonaangevende grootformaat, hoogvolume printers voor kopieerwinkels. Op de Canon-stand is aan de hand van de nieuwe W2200 en W7250 te zien hoe Canon het bewerken en afdrukken van digitaal beeld op posterformaat versnelt en makkelijk maakt. Het 1-uurs fotolab is in het digitale tijdperk weer terug op straat, en nu maakt het niet meer uit of klanten binnenlopen met hun toestel, een diskette, een afdruk of een negatief, terwijl vergrotingen voordeliger zijn dan ooit zijn.

Canon Nederland NV
Canon Nederland NV maakt onderdeel uit van Canon Europe Ltd. Dit is een divisie van Canon Inc. Japan, een toonaangevende en innoverende leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt.

Canon Nederland NV richt zich op twee duidelijk gedefinieerde markten: Business Solutions (netwerkapparatuur: oplossingen voor fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer), en Consumer Imaging (Input Solutions: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Output Solutions: Bubble Jet en andere printers).

Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

Persinformatie:

Canon Nederland
CCI
Marcel Surendonk
Neptunusstraat 1
2132 JA Hoofddorp
t : (023) 567 02 42
e : mailto: m.surendonk@canon.nl

Lubbers & De Jong B.V.
P. van Reeuwijk
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t : (020) 421 05 65
e : piet@l-dj.nl