Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave woensdag 25 september 2002

* SCHIETPARTIJ IN BAR, ÉÉN DODE, TWEE GEWONDEN

Woensdagmorgen omstreeks twee uur vond er in een bar aan het Weena een schietpartij plaats, waarbij een man om het leven kwam. Zijn identiteit is nog niet bekend. Een 34-jarige Rotterdammer raakte zeer ernstig gewond. Voor zijn leven wordt gevreesd. Een 30-jarige vrouw, ook uit Rotterdam, werd in de voet geraakt. Beiden werden door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum kreeg kort na twee uur een melding van een schietpartij in de bar. Ter plaatse gekomen verklaarde het vrouwelijk slachtoffer dat er in de bar een schietpartij had plaatsgevonden en dat er twee gewonde mannen in de horecagelegenheid lagen. Eén slachtoffer bleek inmiddels te zijn overleden aan zijn verwondingen, terwijl de ander zeer zwaar gewond was. De vrouw, die in haar voet geschoten was, verklaarde ook nog dat na de schietpartij twee mannen gevlucht waren in een personenauto. Het is echter nog onduidelijk wat er zich precies in de bar heeft afgespeeld. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* VROUW MISHANDELD EN BEROOFD NA PINNEN
SPIJKENISSE - Dinsdagavond rond kwart voor elf werd in een portiek van een flat aan de Andries van Bronckhorstlaan een 56-jarige vrouw uit Spijkenisse door een ongeveer achttienjarige knaap plotseling in haar gezicht geslagen en bij de keel gegrepen en vervolgens beroofd van 50 euro. Het slachtoffer had het geld even tevoren gepind bij een geldautomaat aan de Marrewijklaan.


* VOETGANGER BIJ TRAMHALTE OVERREDEN
Dinsdagmorgen rond zeven uur raakte een 47-jarige Rotterdammer zeer ernstig gewond toen hij bij een tramhalte op de Straatweg werd overreden door een auto, bestuurd door een 38-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer, dat zwaar inwendig letsel en hersenletsel opliep, werd door GGD-personeel met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De 47-jarige Rotterdammer stond bij een halte op de tram te wachten, toen de automobilist met één van z'n voorwielen het stukje trottoir raakte, de macht over het stuur verloor, waarna de auto eerst een tramhaltepaal omver reed en vervolgens ook over hem heen reed.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Oost ontmantelde dinsdagmorgen op de bovenetage van een woning aan de Oudedijk een daar gevestigde hennepkwekerij. In totaal werden zo'n 350 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen tussen acht en twaalf uur, in samenwerking met collega's van de Verkeerspolitie, een radarsnelheidscontrole op de Schieweg. In totaal overschreden 95 van de 1615 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. Tevens gingen drie automobilisten op de bon wegens het rechts inhalen.


* MAN BEROOFD VAN HANDTELEFOON
Dinsdagavond kort na half zeven werd een 23-jarige Rotterdammer op de Beverwaardseweg plotseling belaagd door drie knapen. Het slachtoffer stond bij een halte op de bus te wachten, toen hij plotseling door twee van hen werd beetgepakt, waarna van hem z'n mobieltje, dat hij in z'n hand had, werd afgepakt. Met hun buit rende het drietal vervolgens weg in de richting van de Schinnenbaan.


* VIJFTIENJARIGE JONGEN BEROOFD
CAPELLLE A/D IJSSEL - Dinsdagavond omstreeks half tien werd op het Stadsplein een 15-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel door twee nog onbekende jongens beroofd van zijn geld en mobiele telefoon. De jongen stapte bij station Capelle Centrum uit de metro, toen hij werd aangesproken door twee knapen die ook in de metro zaten. Het tweetal vroeg de weg naar de Hovenbuurt. Hierop liepen de verdachten met de Capellenaar mee, die hen er naar toe zou brengen. Bij het Stadsplein liep het drietal in een steegje richting de Fluiterlaan. De jongen werd daar plotseling vastgepakt, waarop de twee zijn telefoon en portemonnee eisten. Vervolgens kreeg hij een vuistslag tegen zijn gezicht en werden hem zijn telefoon en geld afgenomen.


* MAN MAAKT VAL VAN 10 METER
Dinsdagmorgen maakte een 20-jarige man uit Rucphen een val van tien meter, hij is overgebracht naar een ziekenhuis. De man was aan het werk op een bouwproject aan het Heiman Dullaertplein. Het slachtoffer stond, rond half elf, op een bouwsteiger en wilde een houten plaat verplaatsen. Hij stapte naar voren en stapte daarbij in een gat en maakte een val van tien meter. Met een gebroken pols en een verbrijzelde elleboog is hij naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
De politie van het district West heeft dinsdag drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging gepleegd op de Oost-Sidelinge in Overschie. Het drietal, 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam wordt er van verdacht vernielingen te hebben aangericht tijdens ongeregeldheden bij het Zegro-gebouw op zondag 15 september j.l. Het onderzoek naar verdere betrokkenen wordt voortgezet.


* SCHAPEN IN DE BERM VAN RIJKSWEG
Dinsdagmorgen, omstreeks half twaalf, hebben de politie en medewerkers van rijkswaterstaat moeten optreden tegen een vijftiental schapen, die aan het grazen waren in de berm van rijksweg A4 (noord-zuid), hetgeen gevaar voor het verkeer opleverde. Voor de veiligheid werd één rijstrook afgesloten om de schapen op veilige afstand van de rijksweg te brengen. De rijbaan werd weer vrijgegeven met, voor alle zekerheid, een snelheidsbeperking van 50 km per uur. Via het oormerk van de dieren werd de eigenaar achterhaald, maar die was niet te bereiken. Rijkswaterstaat zorgde vervolgens voor een vrachtauto met container, waarna met vereende krachten de schapen in hun tijdelijk verblijf werden geleid. De dieren werden vervoerd naar het rayonbureau van Rijkswaterstaat in Maasland, waarna de rijksweg weer werd vrijgegeven. Vanmiddag kon er contact worden gelegd met de eigenaar, volgens zijn zeggen hadden de schapen zelf het hek geopend. De dieren horen thuis in de buurt van de Pernisseweg.


* BRAND IN WONING
Dinsdagmorgen brak er brand uit in en woning op de vierde verdieping aan de Drakenburg. Het vuur was ontstaan in de slaapkamer. De 32-jarige bewoner vertelde dat hij in bed had liggen roken, z'n sigaret had uitgemaakt en boodschappen was gaan doen. Bij thuiskomst ontdekte hij het vuur en alarmeerde hij de brandweer, die het vuur bluste.