Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 25/9/2002
Auteur: Rien van Kuik

Scooterrijder aanrijding Zevenbergen bekend

ZEVENBERGEN: De identiteit van de bestuurder van de scooter, die afgelopen donderdag op de Zevenbergseweg in Etten-leur een 70 jarige fietser aanreed en daarna doorreed, is gisteren bekend geworden. Het blijkt een 16 jarige jongen uit Prinsenbeek te zijn. De jongen blijkt die middag totaal verward gewond thuis te zijn gekomen en vervolgens met een zware hersenschudding per ambulance naar een Bredaas ziekenhuis te zijn gebracht, alwaar hij werd opgenomen. Hij weet zich van een ongeval niets meer te herinneren.

De ouders van de jongen wisten niet wat hun zoon was overkomen toen hij vorige week donderdag totaal verward gewond thuis kwam met zijn kapotte bromscooter. Men ging er vanuit dat hij met zijn brommer was gevallen. Omdat de ouders de toestand van de jongen niet vertrouwden werd medische hulp ingeroepen. Pas enkele dagen na het ongeval lazen de ouders berichten in de media van een doorgereden brommer en namen gistermiddag contact op met de politie. De 16 jarige jongen weet zich van een ongeval totaal niets meer te herinneren.

Het 70 jarige slachtoffer, dat door de aanrijding twee gebroken schouderbladen en zwaar hoofdletsel opliep, ligt nog steeds in een ziekenhuis. De 16 jarige jongen uit Prinsenbeek is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en herstelt nu thuis van zijn letsel. Het stuk spatbord dat op de plaats van aanrijding achter bleef blijkt afkomstig te zijn van de bromscooter van de 16 jarige Prinsenbeekse bestuurder. Waarom de scooter bestuurder achter op de fietser is gereden blijft onduidelijk.

---

Handgereedschappen gestolen uit bedrijf

BREDA: Bij een inbraak in een bedrijf op het industrieterrein Hoogeind in Breda is gisteren ingebroken en werd voor duizenden Euro's aan handgereedschappen gestolen. De dader(s) van de inbraak vernielde(n) een groot raam en verschaften zich toegang tot het pand. Hoe groot de schade is kon de eigenaar nog niet precies zeggen, maar men gaat er vanuit dat het om een bedrag van enkele duizenden Euro's gaat.
---

Scooterbestuurder berooft fietser van handtas

BREDA: Een 51 jarige vrouw is gistermiddag op het Emerpad in Breda van haar handtas beroofd, die tussen de snelbinders achterop haar fiets zat. De vrouw hoorde een brommer achter zich naderen en merkte plots, dat door de bestuurder aan haar fiets werd getrokken. Hierdoor kwam ze tenval en ging de man er met haar handtas vandoor. Ze kon zich alleen herinneren, dat het om een blonde man gaat met korte haren. Gelukkig raakte het slachtoffer door de val niet gewond. In haar handtas zaten enkele persoonlijke bescheiden, zoals bankpasjes.
---

Meisje 11 lastig gevallen door man op bromfiets

ZEVENBERGEN: Een 11 jarig Zevenbergs meisje is gistermiddag rond 16.45 uur op de Achterdijk lastig gevallen door een ongeveer 35 jarige man op een bromfiets. De man stond naast zijn brommer in de bermkant en rende het meisje achterna toen ze hem voorbij kwam gereden. Hij pakte het meisje vast en bedreigde haar met een mes. Ze wist zich uiteindelijk los te rukken en hard naar huis te fietsen. De vader van het kind die zijn dochter huilend aan zag komen fietsen is nog op zoek gegaan naar de bromfiets bestuurder, maar raakte het spoor bijster. Van de dader ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Volgens het 11 jarige meisje was ze van haar vriendin op weg naar huis toen ze op de Achterdijk een man naast zijn brommer in de berm zag staan vlakbij een paard dat in de wei stond. Toen ze de man ongeveer 10 meter voorbij was gereden hoorde ze iemand hard achter zich aan komen lopen, die haar plotseling bij haar arm pakte en tot stoppen dwong. Dit bleek de man te zijn, die ze even daarvoor bij de brommer had zien staan. Hij zei het meisje te willen zoenen en dreigde met een mes. Toen hij haar even losliet zag het kind kans op haar fiets te springen en te vluchten. De man zou hierop naar zijn bromfiets zijn gelopen en weg zijn gereden in de richting van de Prins Hendrikstraat.

Volgens het meisje gaat het om een ongeveer 30 tot 35 jarige blanke man op een donker kleurige damesbrommer. Lengte van de dader ongeveer
1.70 meter tot 1.75 meter, grijsgroen kort jack, donkere broek, zwarte integraalhelm met donker scherm. De vader van het kind is de dader nog achterna gereden, maar raakte hem in het verkeer in Zevenbergen kwijt. De politie stelt een onderzoek in en hoopt, dat getuigen zich melden (0900-8844).

---
Man mishandeld na ruzie in het verkeer

BREDA: De politie heeft gisteravond op de Nederbrakelstraat te Breda omstreeks 18.45 uur een 32-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de mishandeling van een 38-jarige man uit Breda. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Het geen voorrang verlenen door een automobilist aan fietsers vormde gisteravond de aanzet tot de mishandeling van het slachtoffer.

Het slachtoffer fietste met zijn vrouw en kinderen over de Roeselarestraat te Breda. Bij de kruising met de Molstraat wilden zij links af slaan. Een automobilist die over de Molstraat reed, verleende de fietsers geen voorrang. De fietser wuifde daarop naar de bestuurder van de auto om hem dit kenbaar te maken. De automobilist die het gebaar in zijn spiegel zag, reed daarop achteruit en bracht zijn auto op de kruising bij de fietsers tot stilstand. Hierna stapte hij uit en sloeg de 38-jarige fietser met gebalde vuist twee keer op zijn rechterkaak. Hierna reed hij verder. De politie heeft de auto aangetroffen op een parkeerterrein aan de Nederbrakelstraat. Daar hebben zij ook de bestuurder aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

---
17-jarig meisje aangehouden voor mishandeling

BREDA: Een beveiligingsbeambte is gisteravond omstreeks 22.00 uur in de stationshal door een 17-jarig meisje geschopt en geslagen. Kort daarvoor had hij het meisje en haar vrienden, die in de hal rondhingen, aangezegd dat zij naar buiten moesten. Het meisje kwam daarop terug om verhaal te halen. Hierbij werd zij boos waarna ze de beveiliger schopte en sloeg. Ook gooide zij een milkshake over zijn uniform. De politie heeft de verdachte op aanwijzing van de employé aangehouden. Zij heeft een verklaring afgelegd en is doorverwezen naar het bureau HALT.

---

Winkeldiefstal

BREDA: In een drogisterij in de Torenstraat in Breda werd gisterenmiddag een man aangehouden voor winkeldiefstal. De dader, een 25-jarige man uit Breda, had een verpakking met scheermesjes weggehaald en een scheermesjeshouder. Toen hij de winkel zonder te betalen wilde verlaten, ging het elektronisch beveiligingssysteem af en werd de man door de bedrijfsleider aangehouden. De man werd aan de politie overgedragen. De man verklaarde de scheermesjes gestolen te hebben omdat hij geen geld had.