Politie Amsterdam-Amstelland

Hennepplantage ontmanteld
26-9-2002. Agenten troffen gistermiddag in een woning aan de Glorianstraat een professionele hennepplantage aan. De 36-jarige bewoner van het pand was op dat moment samen met zijn 33-jarige broer in de woning aanwezig. Zij waren net voor de komst van de politie bezig geweest met het toppen van de in bloei staande planten. In totaal werden 384 planten en de nodige apparatuur in beslag genomen. De beide mannen zijn aangehouden.


---

Rijbewijs kwijt
26-9-2002. De 28-jarige bestuurder van een motorfiets werd gisteravond betrapt toen hij met een snelheid van bijna 200 kilometer over de A10 reed. Ter plaatse is een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. Resultaat: invordering rijbewijs.

Op de A1 raakte een 21-jarige automobilist zijn rijbewijs kwijt toen hij met een snelheid van bijna 190 kilometer per uur over de snelweg raasde. Ook hier was een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur toegestaan.


---

Van bedelaar tot afperser
26-9-2002. Een 19-jarige Amerikaanse toerist werd gistermorgen lastig gevallen door een bedelaar die geld van hem wilde. Toen de man aangaf dat hij geen geld wilde geven, trok de bedelaar de bril van het hoofd van de geschrokken toerist en eiste geld in ruil voor de bril. De Amerikaan voldeed aan de eis en kreeg zijn bril terug. Hij deed later aangifte van afpersing.


---

Pintruc mislukt
26-9-2002. Een gezonde portie argwaan bespaarde een man uit Zoetermeer gisteravond een hoop geld. Het potentiële slachtoffer stond te pinnen bij een automaat op het Koningsplein. De man kreeg geen geld en ook zijn pas bleef in de automaat vastzitten. Toen een hulpvaardige voorbijganger het advies gaf om nogmaals zijn pincode in te tikken, kreeg hij argwaan. De voorbijganger bleek een gewiekste oplichter; achteraf bleek dat de gleuf van de betaalautomaat was geprepareerd met tape waardoor de pas niet meer naar buiten kwam. De oplichter nam de benen.


---

Doden bij schietpartij
26-9-2002. In een café aan de Korte Leidsedwarsstraat ontstond vannacht ruzie tussen twee groepen mannen. Dit eindigde in de fatale schietpartij. Een van de slachtoffers werd dodelijk getroffen en werd in het café aangetroffen. Een ander slachtoffer wist richting Leidsestraat te lopen en zakte daar in elkaar. Hij overleed later in een ziekenhuis. Een derde man werd ook aangetroffen bij de Leidsestraat en is opgenomen in een ziekenhuis. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.


---