Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2002 Persbericht district Heerlen (HP 16:15) Donderdag 26 september 2002

Heerlen: Aanhoudingen na mogelijke ripdeal

Op woensdag 25 september werd een politiepatrouille naar de Sittarderweg te Heerlen gestuurd, alwaar een mogelijke overval zou hebben plaatsgevonden.

Ter plekke werden de politieambtenaren geconfronteerd met een tweetal personen die een op de grond liggende man in bedwang hielden. Het betrof een 19-jarige inwoner uit Kerkrade, die diverse bloedende verwondingen aan zijn gezicht had. Uit de verklaringen van de gewonde man en de beide overige personen bleek, dat de oorzaak gezocht moest worden in de verdovende middelen scène. Mogelijk is er sprake geweest van een mislukte ripdeal, waarbij de ene partij geld en/of verdovende middelen van de andere partij wil beroven bij het afsluiten van een deal. Om duidelijkheid te krijgen over de precieze toedracht werd de 19-jarige man uit Kerkrade en de twee overige, een 25-jarige en een 38-jarige man beiden uit Heerlen, aangehouden en in verzekering gesteld.

Brunssum: poging diefstal personenauto gevolgd door geweld

Op woensdag 25 september ontving de politie een melding dat een persoon bedreigd zou zijn door twee mannen toen hij hen bij zijn auto aantrof. Kennelijk waren ze van plan om deze auto te stelen.

Toen de man, een 56-jarige inwoner uit Heerlen, de mannen hierop aansprak, werd hij vrijwel onmiddellijk door een van de twee mannen bedreigd met een vuurwapen. De andere man maakte daarbij stekende beweging. Hierop is de man naar de dichtstbijzijnde politiepost gegaan. Even later zag de man, samen met een getuige, dat de beide personen die hem zojuist hadden bedreigd, plaatsnamen in een auto en vervolgens wegreden. Met het kentekennummer op zak nam hij contact op met de politie. Aan de hand van het kenteken kon de politie enige tijd later een van de personen aanhouden. Het betrof een 54-jarige inwoner uit Heerlen, die vervolgens in verzekering werd gesteld.