Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-09-2002 Persbericht district Kerkrade (HP 16:00 uur) Donderdag 26 september 2002

Wittem/Gulpen, rijden onder invloed:

De politie heeft donderdagmorgen 26 september 2002 tegen 38 jarige inwoner van Lanaken proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

Het alcoholgebruik van de automobilist uit Lanaken bleek bij een routinecontrole omstreeks 01.00 uur op de Rijksweg te Wittem. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door de uitslag van de alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.6 promille, een drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Lanaken werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij het raadplegen van de geautomatiseerde bestanden van de politie bleek de bestuurder ook nog eens 102 euro wegens openstaande geldboetes te moeten voldoen.

Kerkrade, gewond bij verkeersongeval:

Twee autos totaal loss en een bestuurster welke gewond naar het ziekenhuis werd overgebracht was het gevolg van een aanrijding op de Hamstraat te Kerkrade waarbij geen voorrang werd verleend.

Een 45 jarige automobiliste uit Kerkrade verleende woensdag 25 september 2002 omstreeks 17.20 uur rijdende vanaf de Calbertsweg de Hamstraat op geen voorrang aan een 21 automobilist die over de Hamstraat reed. Een fikse aanrijding was het gevolg waarbij de 45 jarige inwoonster van Kerkrade bekneld in haar auto bleef zitten. De gewaarschuwde brandweer moest haar uit de auto bevrijden door het dak en de deuren van de auto weg te knippen. Geheel gestabiliseerd werd het slachtoffer met ernstige nek- en schouderklachten door een ambulance overgebracht naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen. Een takelbedrijf heeft beide autos weggesleept. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Langraaf, inbraak in kapsalon:

Donderdagmorgen 26 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een kapsalon gevestigd aan de Hoofdstraat te Landgraaf.

De eigenaar van de kapsalon hoorde omstreeks 03.30 uur de deurbel van zijn kapsalon in werking treden. Nadat hij ook gestommel hoorde stelde hij een onderzoek in. Hij zag op straat voor zijn winkel een man lopen die hij aanriep. De man liep daarop meteen weg. In de kapsalon bleek een inbraak te hebben plaatsgevonden. Er werd alleen wat snoepgoed en slechts enkele euros te zijn weggenomen. Hoe de inbreker de toegangsdeur van de kapsalon heeft weten open te krijgen kon niet worden vastgesteld. De eigenaar heeft van de inbraak aangifte gedaan.