Gemeente Alkmaar


Koninklijke Onderscheiding voor heer Vleugel

Alkmaar, 24 september

Op woensdag 25 september a.s. om 21.00 uur reikt wethouder H.A. Eggermont van Alkmaar een Koninklijke Onderscheiding uit. De heer F.H.M. Vleugel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering van de Sportraad van Alkmaar in het gebouw van DAW-Finenzo naast sportcomplex de Hoornsevaart aan de Hertog Aalbrechtweg. Tijdens de vergadering neemt de heer Vleugel, na ruim 30 jaar, afscheid als secretaris van de Sportraad.

De heer Vleugel, geboren op 12 september 1937 en woonachtig in Alkmaar, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is van 1970 tot heden lid geweest van het bestuur van de Sportraad van Alkmaar. Eerst als 2e secretaris en vanaf 1974 tot heden als 1e secretaris. In die hoedanigheid heeft hij zich zeer betrokken getoond bij de sport in algemene zin en in het bijzonder bij de maatschappelijke, sociale en gezondheidstechnische invloed daarvan op de samenleving. Dankzij de inzet van de heer Vleugel is de wens van de Sportraad om een professionele staffunctionaris aan te stellen bereikt. Hierdoor heeft de Sportraad van Alkmaar haar doelstellingen beter kunnen verwezenlijken. In samenwerking met de staffunctionaris, De Maatschap en het Project Sportstimulering heeft de heer Vleugel verschillende nota's opgesteld, welke vervolgens zijn aangeboden aan het gemeentebestuur van Alkmaar. Naast deze werkzaamheden was de heer Vleugel van 1967 tot 1991 2e secretaris van A.S.V. Flamingo's '64. In deze periode is de bouw van een nieuw clubgebouw en de uitbreiding van de kleedaccommodaties onder zijn leiding tot stand gekomen. Daarnaast was de heer Vleugel lid van het oudercomité basisschool Kardinaal de Jong in Alkmaar, secretaris van de R.K. Technische school Sint Willibrord Alkmaar en twee jaar lang actief in de werkgroep Seniorenraad Alkmaar. Sinds 1998 tot heden vertegenwoordigt de heer Vleugel de Sportraad van Alkmaar in het algemeen bestuur van de Stichting Radio en Televisie Alkmaar Lokaal; vanaf 2000 tot heden is hij lid van het algemeen bestuur van zorgcentrum 't Rekerheem in Alkmaar. Tevens is de heer Vleugel sinds 2000 lid van de Alkmaarse gemeenteraad voor de fractie van het CDA.
De heer Vleugel krijgt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Alkmaarse gemeenschap in velerlei functies.