Gemeente Alkmaar


Per oktober ook wijkmeester in het centrum

Alkmaar, 26 september

Per oktober krijgt het centrum als laatste wijk in Alkmaar een wijkmeester: Annemiek Benjamin. Zij werkt al vier jaar als wijkmeester in de wijk Zuid en blijft dit ook doen.
De praktijk zal moeten bewijzen in hoeverre er behoefte is aan een wijkmeester in het centrum. Daarom wordt er gestart met een proef die loopt tot de zomervakantie 2003.

De voornaamste rol van een wijkmeester is het onderhouden van contacten met bewoners. Mensen die er wonen en leven en vragen hebben, kunnen bij de wijkmeester terecht. Zij houdt spreekuren, maar is ook veel in de wijk om contact te maken met de bewoners. De wijkmeester kan korte lijnen leggen met de juiste mensen omdat zij in het wijkteam zit, waar onder meer ook de gemeente, de politie, het jongeren- en opbouwwerk in vertegenwoordigd zijn. Mensen kunnen een wijkmeester bijvoorbeeld inschakelen als zij ondersteuning willen bij het organiseren van activiteiten in de wijk.

In het centrum is voor het 'fysieke deel' de gemeentelijke kernploeg verantwoordelijk. Zij houdt zich bezig met het repareren van bijvoorbeeld palen en het opruimen van rotzooi op straat. De functie van wijkmeester is ontstaan uit het wijkgericht samenwerken. De wijkmeester is in dienst van Stichting Welzijnsbevordering Kern8

De spreekuren
Openbare Basisschool Bello
Snaarmanslaan 19A
Telefoon 5120392
Woensdag van 8.30 tot 9.00 uur

Buurthuis de Eenhoorn
Verdronkenoord 44
Telefoon 5117578
Dinsdag van 10.30 tot 11 uur

Amalia van Solmsstraat 26a
Telefoon 5127316
Maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 10.00 uur

Het e-mailadres van Annemiek is:
annemiek.benjamin@kern8.nl