Travel Unie International Nederland N.V.

Holland international introduceert nieuwe winterbestemming

Kaapverdische eilanden snakken ernaar om ontdekt te worden

Rijswijk, 26 september 2002 - Een winter met zo'n twaalf uren zon per dag en een temperatuur van gemiddeld 26 graden. Wie snakt daar niet naar? Combineer die elementen met een nog bijna onontdekte archipel en je beleeft de mooiste tijd van het jaar. Zonaanbidders en surffanaten komen nog meer aan hun trekken, nu Holland International als eerste grote Nederlandse reisorganisatie de Kaapverdische eilanden in haar reisaanbod heeft opgenomen. De reisbrochure over deze nieuwe bestemming laat alle mogelijkheden zien voor een zonnig bezoek.

Op nog geen zes uur rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam ligt een vakantiebestemming die ernaar hunkert om ontdekt te worden: Cabo Verde, 2 uur verder dan de Canarische eilanden. De tien nog bijna onontdekte Kaapverdische eilanden liggen westelijk van Senegal, op dezelfde hoogte als Jamaica, Acapulco en Hawaï. De eilandengroep kenmerkt zich door een heerlijk klimaat, een uitgesproken hartelijke bevolking, zonovergoten stranden en een zee die door de constante passaatwind perfect is voor surfliefhebbers. Wie de voormalige Portugese kolonie met haar Creoolse invloed wil ontdekken, kan deze winter met Holland International wekelijks afreizen. De nieuwe reisbrochure brengt alle mogelijkheden in beeld.

Van zeilcruise tot strandvakantie
Voor een snelle en goede indruk van de onbekende archipel, kies je voor de 8-daagse individuele rondreis. Bezoekers doen bij dit arrangement het hoofdeiland Sal aan, maar ook de eilanden Santiago, São Vicente en Santo Antão. Overnachtingen, dagexcursies, binnenlandse vluchten en transfers zijn in het arrangement inbegrepen. Wie meer tijd heeft, kan kiezen voor de 15-daagse rondreis inclusief een 8-daagse zeilcruise. De passaatwind brengt deelnemers al zeilend naar de eilanden Sal, Boa Vista, São Nicolau, Santo Antão en São Vicente. Onderweg ontmoeten ze onder meer fregatvogels, dolfijnen, walvissen en zeeschildpadden. Hier en daar meren ze aan en bezoeken de zeilers authentieke visserdorpjes. Het verblijf tijdens de cruise zijn de vier 2-tweepersoons teakhouten hutten van het twintig meter lange klassieke zeiljacht.
Uiteraard is het ook mogelijk een heerlijke strandvakantie te boeken waarbij de bezoeker verblijft in comfortabele drie-, vier- of vijfsterrenhotels, al dan niet met een all inclusive-formule. De hotels liggen op de eilanden Sal, São Vicente en Santiago. Geïnteresseerden voor de nieuwe bestemming kunnen al afreizen vanaf 759,- euro per persoon, op basis van logies en ontbijt. De vertrekdatum is 31 oktober 2002. Heel of half pension is bijboekbaar. Inclusief luchthavenbelasting.