Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-09-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Rijden zonder rijbewijs

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het vervolgens opgeven van een valse naam.

Surveillerende agenten zagen de man in een personenauto vanaf de Hoogstraat linksaf de Hoofdstraat in rijden. Omdat dit niet toegestaan is reden de agenten achter de bestuurder aan. Op de Kerkewijk werd hij aangesproken en naar zijn papieren gevraagd. De man kon geen rijbewijs tonen en de agenten kregen bij doorvragen het vermoeden dat hij deze niet bezat en een valse naam had opgegeven. Hierop werd hij aangehouden.

Onderweg naar het politiebureau verklaarde de man dat hij niet in bezit was van een rijbewijs en overhandigde zijn paspoort. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker betrapt op heterdaad

WIJK BIJ DUURSTEDE Surveillerende agenten hebben op woensdagavond een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden op verdenking van diefstal van gereedschap vanaf de bouwplaats bij het in aanbouw zijnde nieuwe gedeelte van het gemeentehuis.

Surveillerende agenten kregen rond 23.15 uur de melding dat er werd ingebroken op de bouwplaats. Buiten het hek van dit werkterrein troffen ze de verdachte aan met gereedschap naast zich. De man werd aangehouden en ingesloten in een politiebureau in afwachting van nader verhoor.

Gordelcontrole

VEENENDAAL De politie heeft in het kader van het gordelproject op woensdagochtend een gordelcontrole gehouden op de Groeneveldselaan. Tussen 09.30 en 12.00 uur werden 412 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hadden 38 personen niet de gordel om. Daarnaast kreeg een bestuurder nog een boete voor het niet handsfree bellen.

Snelheidscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op woensdagochtend op verzoek van omwonenden op de Amerongerwetering een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. Tijdens een half uur controle werden 13 voertuigen op snelheid gemeten. Hiervan reden 4 bestuurders te hard. De hoogste snelheid was 93 km/u waar 60 km/u maximaal is toegestaan.

Illegalen aangehouden
WIJK BIJ DUURSTEDE De Vreemdelingendienst van de politie heeft samen met de leden van de Arbeidsinspectie controles gehouden bij tuinders in de omgeving van Wijk bij Duurstede. Bij een fruitteler werden 3 personen uit Polen aangetroffen die illegaal in Nederland bleken te verblijven. Een 20-jarige en een 35-jarige man en een vrouw van 21 jaar werden in de Vreemdelingenbewaring genomen in afwachting van hun uitzetting naar Polen. De fruitteler zal nader worden gehoord.