Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 26 september 2002

Degelijkse berichten

Nieuwe Pekela: vrouw gewond bij ruzie
Een 45-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela is woensdagnacht gewond geraakt bij een ruzie in haar woning aan de J. Koolhoflaan. De vrouw kreeg een woordenwisseling met een kennis, die bij haar op bezoek was, over de persoonlijke situatie van een andere kennis. De ruzie liep zo hoog op dat de bezoeker de vrouw een klap tegen het hoofd gaf. Daarna vertrok hij. De bewoonster liep een fikse hoofdwond op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oude Pekela: hennepkwekerij in woning
Na tips uit de omgeving over een doordringende geur trof de politie woensdagmiddag in een woning aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een professionele hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit twee kweekruimtes en een droogkamer. In de ruimtes werden 724 hennepplanten en 4 kg gedroogde henneptoppen gevonden. De softdrugs zijn door de politie in beslag genomen en inmiddels vernietigd. Ook werden in de woning enkele tientallen groeilampen, filters, pompen en bewateringsapparatuur in beslag genomen. Tegen de bewoner van het pand, een 49-jarige Pekelder, is proces-verbaal opgemaakt. De man is inmiddels verhoord.

Grootegast: inbraak in supermarkt; daders aangehouden Woensdagnacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Grootegast. De inbrekers kwamen het pand binnen door een deur te vernielen. Ze gingen er met een aanzienlijke hoeveelheid rookartikelen vandoor in een auto. Op basis van getuigenverklaringen konden de daders, drie mannen in de leeftijd van 20 en 18 jaar uit Hoogezand en Groningen, enige tijd later door de politie worden aangehouden toen zij in hun auto op de Plataanlaan in Groningen reden. In de auto werd de rookwaar teruggevonden. De verdachten zijn meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Roodeschool: voetgangster gewond
Een 66-jarige vrouw uit Uithuizermeeden is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Tilweg in Roodeschool. De vrouw kwam te voet van het erf van een woning af en liep de rijbaan op. Kennelijk zag ze daarbij een naderende auto over het hoofd. De vrouw liep tegen de zijkant van de rijdende auto aan en kwam te vallen. Ze is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto, bestuurd door een 79-jarige man uit de gemeente Eemsmond, raakte licht beschadigd.

Stad volgt

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).