Programmabureau Advies Overheid.nl

Waterschap Rijn en IJssel maakt aanvraag keurvergunning via internet mogelijk

Om zijn onderhoudstaak goed uit te voeren, heeft Waterschap Rijn en IJssel regels voor de watergangen opgesteld. Iedereen die een activiteit aan of dichtbij een watergang wil uitvoeren, heeft met deze regels, de Keur, te maken. Bij Waterschap Rijn en IJssel is het nu ook mogelijk om een ontheffing voor deze Keur via internet aan te vragen.

Door deze vernieuwing kunnen aanvragen sneller worden verwerkt en is uitgebreid overleg niet altijd nodig.
In vier eenvoudige stappen kan de aanvrager zijn verzoek snel en doeltreffend indienen. Allereerst vult hij zijn bereikbaarheidsgegevens in. In stap 2 wordt vervolgens een lijst van mogelijke aanpassingen weergegeven zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een brug of het plaatsen van beplanting nabij een watergang. In stap 3 wordt gevraagd voor welk gebied de aanvraag geldt. Deze vraag maakt het voor het waterschap mogelijk om direct vast te stellen naar welke contactpersoon binnen het waterschap de aanvraag doorgestuurd wordt. In stap 4 tenslotte kunnen eventuele tekeningen van de aanpassing meegestuurd worden.

Waarom een Keurvergunning aanvragen?
Waterschap Rijn en IJssel grijpt de nieuwe mogelijkheid via internet direct aan om zoveel mogelijk mensen in haar gebied uit te leggen wat een keurvergunning is en wanneer men een ontheffing moet aanvragen. Alle mensen die wonen, werken of recreren aan de waterkant hebben zich immers te houden aan de regels die Waterschap Rijn en IJssel hiervoor heeft opgesteld. Deze regels zijn nodig om de onderhoudstaak van het waterschap goed uit te voeren. Wil men toch een activiteit aan of dichtbij een watergang uitvoeren dan kan men bij het waterschap een Keurvergunning aanvragen.

Meer informatie
Meer informatie over het aanvragen van een Keurvergunning vindt men op de website van Waterschap Rijn en IJssel: www.wrij.nl. Op de site kan men ook de gehele Keur nalezen. Men kan ook telefonisch contact opnemen met Waterschap Rijn en IJssel, telefoonnummer 0314 369 369 of een e-mail sturen naar waterschap@wrij.nl
(Persbericht Waterschap Rijn en IJssel)

www.ictu.nl