Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

26/09/02 Prins van Oranje en Prinses Máxima bij première documentaire te Utrecht

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden wonen op donderdagavond 26 september 2002, tijdens het Nederland Film Festival in Utrecht, de première bij van de Nederlandse documentaire 'In een Japanse Stroomversnelling'. De documentaire geeft een beeld van Nederlandse ingenieurs die aan het einde van de negentiende eeuw in Japan door de Japanse regering waren uitgenodigd voor verbetering van waterwegen en havens.

De film van Louis van Gasteren is op het Nederlands Film Festival te zien en wordt vervolgens in een aantal Nederlandse bioscopen vertoond. De documentaire van Spectrum Film is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Studio Nieuwe Gronden.

Het 22e Nederlands Film Festival vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober 2002 in Utrecht. Het Nederlands Film Festival opent het nieuwe culturele seizoen met het competitieprogramma, het Jaaroverzicht, premières, retrospectieven, speciale programma's seminars en talkshows. In de competitie strijdt een selectie van filmproducties van het afgelopen jaar om de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf.