Ingezonden persbericht

Persbericht Amersfoort 21-08-2002

Stichting de Open Ankh subsidieert Symfora runners.

De Open Ankh, stichting dienstverlening gezondheidszorg, heeft een subsidie van 2050 Euro ter beschikking gesteld aan een groep clienten van de Symfora groep. Deze clienten zijn zich onder leiding van symfora medewerker Mik Borsten zich aan het voorbereiden op de marathon van Berlijn van zondag 29 september.

De clienten nemen allen geruime tijd deel aan de runningtherapie die door fysiotherapeut Mik Borsten al ruim 10 jaar op locatie Zon en Schild te Amersfoort word gegeven. Zelf loop Mik al vele jaren lange afstanden en een aantal deelnemers uit deze groep hebben in 2001 reeds de halve marathon van Utrecht volbracht. Dit jaar staat dat de volgende uidaging op het programma het volbrengen van een hele marathon.

Natuurlijk is het volbrengen van de 42,2 KM een hele klus maar het afgelopen half jaar is er hard getraind door de deelnemers en hopelijk haalt dan ook iedereen de eindstreep. Aangezien de meeste deelnemers de nodige psychische problemen hebben is het voor hun een extra zware opgave om het programma te volgen aan de andere kant geeft het hun veel voldoening. De deelnemers tonen elke week hun enorme wilskracht en laten zien dat ook mensen met een psychische handicap tot veel in staat zijn, hopelijk putten ook niet deelnemers aan dit marathon project moed uit de wilskracht van de "Symfora runners".

Niet de eindtijd is belangrijk maar op een verantwoorde manier de eindstreep bereiken! De totale groep die naar Berlijn afreist is 12 personen, 8 hardlopers en 4 begeleiders. Het project word ondersteunt door de Symfora groep en Stichting de Open Ank. De groep vertrekt op donderdag 26 september naar Berlijn en keert op zondag 29 september terug in Amersfoort, hopelijk een geweldige ervaring rijker. Meer informatie is te verkrijgen bij Mik Borsten.

Mik Borsten
Hinderstein 60
3813 RM Amersfoort
033-4808482