ROBECO NEDERLAND BV

Robeco introduceert AEX garantiefonds

Rotterdam, 25 september 2002
PERSBERICHT

ROBECO INTRODUCEERT AEX(r) GARANTIEFONDS

Robeco introduceert op 26 september een nieuw garantiefonds. Robeco AEX(r) Garant okt 02/07 biedt beleggers een aantrekkelijke combinatie van rendement en zekerheid. Via dit fonds kan worden geprofiteerd van de rendementen van vijfentwintig grote Nederlandse ondernemingen, die samen de AEX-index(r) vormen. Daarnaast zorgen de minimumgarantiewaarde en de koerskliks in geval van grote koersdalingen voor bescherming.

Productkenmerken
De participaties hebben een looptijd van vijf jaar. De looptijd begint op maandag 28 oktober 2002 en duurt tot en met vrijdag 26 oktober 2007.
De uitgifteprijs van een participatie bedraagt EUR 56,50. De minimumgarantiewaarde op einddatum bedraagt EUR 50,00. Het fonds kent vier koerskliks, die ervoor zorgen dat de behaalde koerswinst - op de einddatum - wordt veiliggesteld op vooraf bepaalde niveaus van de AEX-index(r). Deze koerskliks liggen 10%, 20%, 30% en 40% boven de beginkoers van de index. Als beginkoers van de AEX(r) wordt het gemiddelde van de slotkoersen van de index van de eerste vijf beursdagen van de looptijd van het fonds genomen; maandag 28 oktober 2002 tot en met vrijdag 1 november 2002. Bij elke koersklik profiteert de participant voor 80% van de stijging van de index. Op de einddatum is 80% van de indexstijging in de participatiewaarde van het fonds verwerkt.
Als eindkoers van de AEX(r) geldt het gemiddelde van de slotkoersen van de index van maandag 22 oktober 2007 tot en met vrijdag 26 oktober 2007. Er is geen maximum verbonden aan de eindwaarde van de participaties.
De intrinsieke waarde van een participatie wordt bepaald op basis van de actuele waarde van de onderliggende beleggingen. Deze waarde wordt dagelijks via Robeco Direct en de Rabobank bekend gemaakt.

Uitstappen is vanaf vrijdag 21 februari 2003 op iedere derde vrijdag van de maand mogelijk. Als laatste verkoopdatum geldt vrijdag 21 september 2007.
De deelnemer ontvangt bij tussentijdse verkoop - hetgeen uitsluitend aan het fonds mogelijk is- de intrinsieke waarde onder aftrek van de gebruikelijke verkoopkosten. De behaalde koerskliks en minimumgarantiewaarde gelden alleen op de einddatum van het fonds. Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt het hoogst behaalde garantieniveau in elk geval tenminste EUR 50,00, dan wel de intrinsieke waarde - als deze laatste hoger is - uitgekeerd.

Beleggingsbeleid
Er wordt belegd in obligaties en opties. Bij de start van het fonds wordt een deel belegd in obligaties, die ervoor zorgen dat de minimumgarantiewaarde aan het einde van de looptijd van het fonds aan de participant kan worden geretourneerd. Met de beleggingen in opties wordt de koersontwikkeling van de AEX-index(r) gevolgd en worden de koerskliks vastgelegd.

Fiscale aspecten
De fiscale structuur van Robeco AEX(r) Garant okt 02/07 is zodanig dat het geen vennootschaps- en kapitaalsbelasting verschuldigd is. Voor de deelnemers geldt dat zij zelf, indien voor hen van toepassing, jaarlijks per saldo 1,2% vermogensrendementsheffing over hun gemiddelde nettovermogen moeten betalen.

Inschrijving
De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 26 september 2002 tot en met zaterdag 19 oktober 2002, 17.00 uur. Het fonds heeft een beperkte omvang. De inschrijving eindigt voortijdig indien de maximum fondsomvang is bereikt. Deelname is mogelijk via Robeco Direct, Rabobanken en intermediairs. De stortingsdatum is vrijdag 25 oktober 2002. In de uitgifteprijs van EUR 56,50 is een eenmalige beheervergoeding van 4,0% voor de gehele looptijd (per jaar 0,80%) opgenomen, die vooraf in rekening wordt gebracht. Het fonds is niet beursgenoteerd.

Het prospectus is kosteloos opvraagbaar bij de Rabobank, Robeco Direct en Robeco Fund Distribution en kan worden ingezien via www.robeco.com. Voor dit product is een financiële bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico's.
Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere klanten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco, is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen, zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl

25 sep 02 15:18