Gemeente Tiel


Openbare Mededelingen 26 september 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* S.S.F. Blaha, bouwen ontvangstruimte t.b.v. het tuincentrum, Kruisstraat 5 (19-09-02)

* Isoned B.V., veranderen bedrijfsfunctie, Newtonstraat 5 (13-09-02)
* Fam. Koopmans, plaatsen dakkapel, Rozenstraat 2 (17-09-02)
* L.H. Loen, plaatsen twee dakkapellen, Meeuwstraat 27 (19-09-02)
* J.A.C.M. Knip, plaatsen tuinhuis, Trichtstraat 14 (19-09-02)
De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunningen

* T.C. Groenendaal, herbouwen clubhuis, Pr. Marijkelaan 25 (19-09-2002)

* Daalderop BV, bouwen bedrijfspand, Lingewei 2 (19-09-2002)
* M. Semmekrot-Roelofs, wijzigen schoolgebouw, Dahliastraat 27 (19-09-2002)

Vrijstellingsprocedure

D. Roelofsen voor het plaatsen van een paardenschuur op het perceel Zoelensestraat 23 te Kapel-Avezaath. (registratienr. VG1999443, bestemmingsplan "Buitengebied 1983").

Bovengenoemde melding is in strijd met de bebouwingsvoorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het college is echter voornemens om, met toepassing van artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling van de betreffende voorschriften te verlenen.

Alvorens hiertoe over te gaan ligt het bouwplan vanaf vrijdag 27 september tot en met donder dag 24 oktober a.s. ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen om iedere belanghebbende in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van het bouwplan en om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk (Postbus 6325, 4000 HH Tiel), dan wel mondeling kenbaar te maken. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met de heer P. Salet, afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0344) 63 71 25.

Vrijstelling ex artikel 17 van de wet op de ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Tiel maken bekend dat zij voornemens zijn ex artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorwaarden en bepalingen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Het betreft de volgende zaak:

Waterschap Rivierenland voor het tijdelijk opslaan van het slib dat bij de sanering van de stadsgrachten en de Doode Linge vrijkomt, op de locatie welke gelegen is tussen de Groenendijk en de Doode Linge, voor de duur van 5 jaar.

De aanvraag ligt vanaf maandag 30 september 2002, gedurende twee weken ter inzage op het Stadhuis bij Publieksvoorlichting (Achterweg 2) en bij de Openbare Bibliotheek (Kloosterstraat 3). Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Mandaatbesluit Bouwen en Milieu

Op 10 september 2002 hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel besloten om voor diverse handelingen en besluiten in het kader van de bouw-, ruimtelijke ordening- en milieuregelgeving mandaat te verlenen aan de directeur van de sector Grondgebied, het hoofd van de afdeling Bouwen en Milieu, het hoofd van de afdeling Stadsontwikkeling dan wel de Commandant van de Brandweer. In enkele gevallen is ook de mogelijkheid geschapen om submandaat te verlenen aan de behandelend ambtenaar.
Door middel van dit besluit wil het college de snelle afhandeling bevorderen van onder meer aanvragen om bouw- en milieuvergunning, beperkte verzoeken om vrijstelling van het bestemmingsplan en andere routinematige besluiten.
Het besluit ligt vanaf 27 september 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Voorlichting tijdens openingstijden en op afspraak.

Groen

Verleende kapvergunning

Aan : W.S. van Wijnen
Voor : Eén treurwilg in de voortuin van Bredestraat 10 te Zennewijnen Verzenddatum: 19 september 2002

Deze kapvergunning en bijbehorende gegevens en stukken ligt ter inzage bij Publieksvoorlichting in het stadhuis. De inzagetermijn gaat in vanaf de bij de vergunning vermelde verzenddatum. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan - op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht - binnen zes weken na de bij de kapvergunning vermelde verzenddatum, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wilt u voorkomen dat de betreffende bomen na afloop van de hierboven genoemde termijn gekapt worden, dan dient u de President van de sector Bestuursrecht van de arrondissementsrechtbank te Arnhem te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Verkeer

Bredestraat (Wadenoijen)
Vanwege wegwerkzaamheden wordt van maandag 23 september 2002 tot en met vrijdag 18 oktober 2002 van 07.00 uur tot 16.00 uur de Bredestraat gesloten voor bestuurders. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Lingedijk en de Bommelweg. Aanwonenden zijn uitgezonderd en een omleidingsroute wordt aangegeven.

Rivierenlandlaan (Noord)
Vanwege wegwerkzaamheden is vanaf woensdag 2 oktober tot en met vrijdag 4 oktober 2002 de Rivierenlandlaan (Noord) gesloten verklaard voor bestuurders van motorvoertuigen van 07.00 tot 16.00 uur. Het betreft het gedeelte tussen de Groenedijk en de Industrieweg. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Dr. Schaepmanstraat
Vanwege rioleringswerkzaamheden is op vrijdag 27 september 2002 de Dr. Schaepmanstraat, voor het gedeelte tussen de Dr. Bosstraat en de Pr. Beatrixlaan, gesloten verklaard voor bestuurders van motorvoertuigen. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Weegbree
Vanwege het aanbrengen van een tweetal fietsoversteken is vanaf maandag 19 augustus 2002, 07.00 uur tot en met dinsdag 1 oktober 2002, 17.00 uur de Weegbree (in gedeelten) gesloten verklaard voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Collectes

In de maand september collecteren onderstaande organisaties in de gemeente Tiel:

* Nat. Collecte Verstandelijk Gehandicapten 22 tot en met 28 september

* Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren 29 september tot en met 5 oktober.

Overig

Interne verhuizing/verbouwing Stadhuis
Tot en met begin november 2002 zijn er intern verhuizingen en verbouwingen in het stadhuis. Onze dienstverlening kan hierdoor wat moeizamer verlopen.

Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank in Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Projectorganisatie Betuweroute

In deze rubriek informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Kesteren. Mocht u naar aanleiding hiervan vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectvoorlichter Marleen Weijters, te bereiken op telefoonnummer 0345-68 62 32.

Aanleg rotonde Randweg - Bommelweg

Voor het verlengen van de Randweg wordt op de kruising Randweg - Bommelweg een rotonde aangelegd. De werkzaamheden hiervoor zijn begonnen in de week van 16 september 2002 en duren ongeveer een maand.

Voor het kunnen aanleggen van de rotonde is de Bommelweg ter plaatse vanaf 23 september tot medio oktober 2002 afgesloten. Fietsers en voetgangers hoeven niet om te rijden, zij kunnen er gewoon door. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.
Doorgaand verkeer vanuit Wadenoijen richting Meteren en Est wordt omgeleid via de A15 of binnendoor via de Dreef - Zijvelingsestraat - Pippertsestraat - Bommelsestraat - Esterweg - Dorpsstraat en andersom. De omleidingsrouten worden duidelijk met borden aangegeven.

Locatiebezoeken bij de Betuweroute

De Projectorganisatie Betuweroute aan de Lageveldweg in Rumpt organiseert in de maand oktober verschillende locatiebezoeken. Op de woensdagmiddag bent u van harte welkom om een korte presentatie bij te wonen en daarna een bouwlocatie te bezoeken. Het programma ziet er als volgt uit (wijzigingen voorbehouden):

13.00 uur : ontvangst met koffie en thee in Rumpt 13.15 uur : presentatie over de Betuweroute en de werkzaamheden 14.00 uur : pauze; uitreiking veiligheidskleding 14.15 uur : vertrek per bus naar de bouwlocaties 16.30 uur : einde programma in Rumpt
Datum Locatie Einde inschrijving
Woensdag 2 oktober Molenweg Zeiving in Lingewaal 30 september Woensdag 9 oktober Knooppunt Deil Spoor Utrecht-Den Bosch in Geldermalsen en Neerijnen 2 oktober
Woensdag 16 oktober Verdiepte ligging Rijksstraatweg Spoor Utrecht-Den Bosch in Geldermalsen en Neerijnen 9 oktober
Woensdag 23 oktober Blankertseweg-Randweg Spoor Geldermalsen-Tiel in Geldermalsen en Tiel 16 oktober
Woensdag 30 oktober Spoor Geldermalsen-Tiel Linge in Geldermalsen en Tiel 23 oktober

Veiligheid
Aan de middag zijn geen kosten verbonden. Personen onder de 16 kunnen helaas niet mee naar de bouwlocatie in verband met de veiligheidsmaatregelen. Als u minder goed ter been bent, ontraden wij deelname aan het locatiebezoek, maar u bent natuurlijk welkom voor de presentatie.
Het is verplicht tijdens de rondleiding helmen, laarzen en veiligheidsvestjes te dragen. Deze worden ter beschikking gesteld door de Projectorganisatie Betuweroute.

Inschrijving
In verband met de organisatie en het regelen van veiligheidskleding, willen wij graag weten of u komt. U kunt zich opgeven bij Nathalie van Steenis via telefoonnummer (0344) 69 85 46. Het maximum aantal deelnemers is 30 personen. Hierbij geldt het principe wie het eerst komt, het eerst maalt! Mocht er onverwacht grote belangstelling zijn, dan overwegen wij extra bezoeken te organiseren.

Indienen subsidieaanvragen bij het Burger Weeshuis

De stichting Burger Weeshuis in Tiel subsidieert verenigingen en instellingen die zich bezighouden met activiteiten voor in Tiel wonende jongeren.
Aanvragen voor subsidie kunnen worden ingediend bij:

De Stichting Burger Weeshuis
P/a James Grieve 22
4007 XN Tiel.

Subsidieaanvragen kunnen het hele jaar door worden ingediend. Indien voor 15 oktober 2002 een aanvraag wordt ingediend zal deze nog dit jaar worden behandeld. Bij de subsidieaanvraag dienen de volgende gegevens te worden verstrekt:

* Een beschrijving van de activiteit of het project waarvoor subsidie wordt gevraagd;

* Een begroting van de activiteit of het project;
* Een begroting van het huidig boekjaar van de instelling of vereniging;

* De jaarrekening van het vorig boekjaar van de instelling of vereniging;

* Een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel of een afschrift van de statuten van de vereniging of de instelling;
* Een opgave van het bank- of girorekeningnummer waarop de subsidie dient te worden uitgekeerd.

De aanvragen worden behandeld door het college van regenten van het Burger Weeshuis. Zij
beoordeelt of de activiteit of het project past binnen de doelstellingen van het Burger Weeshuis
en stelt de hoogte van de eventueel te verstrekken subsidie vast.