Ingezonden persbericht

Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 27 september 2002

Winnaars Pathé Tuschinski Award en Kodak Student Award

Aansluitend op de vertoning van de genomineerde studentenfilms zijn de Pathé Tuschinski Award en de Kodak Student Award uitgereikt.

De Pathé Tuschinski Award is toegekend aan Marco Knijnenburg voor zijn korte film GAATJES. De jury, bestaande uit leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, stelt over Knijnenburg: 'in GAATJES vindt hij een voortreffelijk evenwicht tussen acteurs en vormgeving, ontdekt hij de humor van symmetrie en openbaart hij ons de tragiek van flossen in bed en de bevrijdende werking van karaoke'. De twee andere genomineerden voor de Pathé Tuschinski Award waren MEISJE JONGEN IJSJE van Margien Rogaar, en VAKANTIEFILM BV van Allard Westenbrink.

De prijs, een door Pathé Cinemas beschikbaar gesteld geldbedrag van 2.500 euro, is bestemd voor het beste eindexamenwerkstuk van het afgelopen cursusjaar van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam.

De Kodak Student Award is uitgereikt aan Daan Spruijt voor zijn korte film SCHIMMELPENNINCK. De Kodak juryleden zijn actrice Halina Reijn, acteur Edgar Wurfbain, regisseuse Paula van der Oest, cameraman Joost van Gelder en producent San Fu Maltha. De jury beschrijft SCHIMMELPENNINCK als: 'Een bizarre experimentele animatiefilm (..) waarbij een geheel eigen wereld wordt gecreëerd'. De andere genomineerde films waren UNTITLED van Mattijs Mollee en de korte documentaire LEVEN ACHTER GESLOTEN DEUREN van Maaike Arkesteijn.

De Kodak Student Award voor de beste film van de overige audiovisuele opleidingen in Nederland bestaat uit een bedrag van 2.500 euro.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl


Ingezonden persbericht