Politie Gelderland-Midden

Arnhem, 27 september 2002

Hit&Runteam in voorbereiding:
snel en goed problemen in de wijk oplossen

Met ingang van 28 oktober wordt binnen de politieregio Gelderland-Midden het Hit&Runteam operationeel. Dit regionaal inzetbare team wordt ingezet voor kortstondige recherche-onderzoeken waar de drie districten (Rivierenland, West-Veluwe Vallei en Arnhem Veluwezoom) door omstandigheden niet aan toe komen.

Het optreden van het rechercheteam moet worden gekenmerkt door de termen 'goed en snel', hetgeen duidt op het in tempo onderzoeken van strafbare feiten die zich in de wijken in de regio voordoen, onder andere door het zo snel mogelijk aanhouden van veel verdachten. Het is dus geen team van de Divisie Justitiële Zaken (hoewel het Hit&Runteam daar wel organisatorisch is ondergebracht), maar een team dat werkt voor en met de districten. Daarbij zal met name worden gericht op de korpsprioriteiten 'geweld' en 'woninginbraken', hoewel het korps ook kan besluiten andere zaken aan te pakken zoals voertuigcriminaliteit. Overigens kan het team in voorkomende gevallen ook bijstand leveren aan onderzoeken in de onderdelen.

Het team gaat bestaan uit tien medewerkers uit de onderdelen van de regio Gelderland-Midden; een klein deel behoort tot de kernbezetting, het grootste deel van de bemensing rouleert. Momenteel wordt nog gewerkt aan de personele invulling van het team en enkele randvoorwaardelijke zaken. Projectleider is de heer J.M. Baars, tot voor kort chef van de unit Dieren/Doesburg van het district Arnhem Veluwezoom.

Noot aan de redacties -

Politie Gelderland-Midden