---

Ministerie van Defensie



---

Raket afgevuurd in nabijheid Nederlandse kamp Kaboel

27-09-2002

In Kaboel is gistermiddag (26 september) door onbekenden een raket afgevuurd die over het kamp is gevlogen waar de Nederlandse militairen van de ISAF-veiligheidsmacht zijn gelegerd. In dit kamp is geen schade ontstaan, ook is er niemand gewond geraakt. De raket is enkele kilometers van het kamp neergekomen. De Nederlandse en Duitse militairen van de Quick Reaction Force van ISAF hebben het incident in onderzoek.

Het is niet voor het eerst dat een dergelijk incident plaatsvindt. In de nacht van 6 op 7 april werd ook al een raket afgevuurd die over het kamp vloog en op een kilometer afstand insloeg. Onderzoek leerde dat het toen om een 107 mm raket van Chinese makelij ging. Net als gisteren werd er geen schade aangericht aan het Nederlandse kamp.

Ons land maakt sinds begin dit jaar deel uit van de Kabul Multinational Brigade. Dit onderdeel van de ISAF-veiligheidsmacht wordt gevormd door militairen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. In totaal bevinden zich 231 Nederlandse militairen, hoofdzakelijk van de Luchtmobiele Brigade en het Korps Commandotroepen, in Afghanistan.

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme