Gemeente Brielle


Werkzaamheden voor ondergrondse supermarkt

27-09-2002

Op 23 september zijn de werkzaamheden begonnen in verband met de bouw van een ondergrondse supermarkt aan de Thoelaverweg. Als eerste is een beplantingsstrook verwijderd tussen de huidige parkeerplaats en het aangrenzende bouwland. Een aantal bomen wordt herplant op de nieuwe algemene begraafplaats.

Parkeerplaats weg
Over enkele weken zal de bestrating van de parkeerplaats aan de Thoelaverweg worden verwijderd.
Er zijn geen mogelijkheden om elders een tijdelijke parkeerplaats te maken.
Na de realisering van de supermarkt komt er aan de Thoelaverweg een parkeerterrein waar twee maal zoveel auto's kunnen worden geparkeerd als op het huidige parkeerterrein.

Bodemsanering en archeologisch onderzoek
Voor de bouw begint is het nodig om een bodemsanering uit te voeren. De bodemsanering duurt circa drie weken. Ook vindt een archeologisch onderzoek plaats. Een oriënterend archeologisch onderzoek is al eerder uitgevoerd. Tijdens de graafwerkzaamheden voor de bouwput zal bij een klein deel van het terrein ( de kop langs de Thoelaverweg ) archeologische begeleiding plaatsvinden. De ontgraving vanaf 2,5 m beneden het maaiveld tot aan de gewenste diepte wordt door archeologen uitgevoerd.

Planning bouw
Rond half november kan met de bouwwerkzaamheden worden begonnen. Naar verwachting zal de bouw in het najaar van 2003 klaar zijn en de supermarkt voor Kerstmis 2003 worden geopend.