Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Rijden onder invloed

HOOGLANDERVEEN- Op donderdagavond werd een man aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

Omstreeks 19.25 uur zagen getuigen een 48-jarige automobilist uit Apeldoorn uit een horecagelegenheid komen gelegen in het winkelcentrum Emiclaer. De man was onvast ter been, liep erg moeizaam naar zijn auto, stapte in en reed weg.

De getuige reed achter de man aan en sprak hem aan op de Laan naar Emiclaer. De getuige rook dat de man alcohol had gedronken. De 48-jarige man reed vervolgens door. De getuige vond het onverantwoord dat de man zo deelnam aan het verkeer en waarschuwde de politie. In afwachting van hen reed de getuige uit Amersfoort de man klem op de Heideweg.

De automobilist uit Apeldoorn werd vervolgens door de gewaarschuwde politie aangehouden. De man blies op het bureau 1.55 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Omstreeks 03.30 uur zagen agenten de 37-jarige man uit Amersfoort rijden over de Kleine Haag en werd gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies op het bureau 0.65 promille. De man kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur.

Verkeersongeval letsel

AMERSFOORT- Op donderdagavond raakte een 14-jarige meisje gewond na een val van een scooter. Het meisje reed omstreeks 19.50 uur achterop de scooter van een 18-jarige man uit Utrecht. Op de Vergulde Wagen blokkeerde de remmen van de scooter en de opzittenden kwamen te val. Het meisje uit Hoogland is met licht letsel vervoerd naar het ziekenhuis.