Politie Amsterdam-Amstelland

161 prenten
27-9-2002. Bij een snelheidscontrole zijn gistermorgen 161 mensen betrapt op het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur. Binnen de bebouwde kom is 50 kilometer per uur toegestaan.
Verwarde man vermist
13-9-2002. Sinds woensdag 11 september is de heer Theo van der Veer vermist. De politie roept uw assistentie in.
Mysterie gewonde man
17-9-2002. Rond half zeven gisteravond kreeg de eigenaresse van een winkel in de Halvemaansteeg het aan de stok met een nog onbekende man. De vrouw kreeg de indruk dat haar belager een mes wilde trekken en gaf hem een duw. Hierop ging hij er vandoor. Even later werd door gewaarschuwde politiemensen een zwaargewonde man in de buurt aangetroffen. Hij had een steekwond in het bovenlichaam. De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Of het om dezelfde man gaat als eerder op de avond is nog niet duidelijk. In verband met de zaak werd een 34-jarige vrouw aangehouden en verhoord. Zij werd later heengezonden. Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de gestoken man tijdens het handgemeen met de winkeleigenaresse onbedoeld gewond is geraakt. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (020) 559 23 21 Doden bij schietpartij
26-9-2002. In een café aan de Korte Leidsedwarsstraat ontstond vannacht ruzie tussen twee groepen mannen. Dit eindigde in de fatale schietpartij. Een van de slachtoffers werd dodelijk getroffen en werd in het café aangetroffen. Een ander slachtoffer wist richting Leidsestraat te lopen en zakte daar in elkaar. Hij overleed later in een ziekenhuis. Een derde man werd ook aangetroffen bij de Leidsestraat en is opgenomen in een ziekenhuis. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

---
Achtergelaten jongentje
2-9-2002. Afgelopen donderdagavond, 29 augustus 2002, rond halfacht, is een kind achtergelaten op het Centraal Station in Amsterdam. De Jeugd- en Zedenpolitie werd ingeschakeld en startte direct een onderzoek. De politie roept uw assistentie in.
Marechaussee gewond
27-9-2002. Een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee raakte gistermiddag ernstig gewond tijdens de begeleiding van een waardetransport van de Nederlandse Bank. De bestuurder van de motor had even daarvoor het kruispunt vrijgehouden voor het transport en wilde weer passeren. Hierbij zag hij een vluchtheuvel over het hoofd, waardoor hij de macht over het stuur kwijt raakte. De motorrijder raakte hierdoor vier stilstaande autos en reed vervolgens tegen een stilstaande vrachtwagen aan. De motorrijder is met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis.
Alcoholcontrole
27-9-2002. Het wijkteam Waddenweg hield gisteravond een alcoholcontrole op de Johan van Hasseltweg. Er werden 733 automobilisten onderworpen aan een blaastest. 7 bestuurders hadden te veel gedronken en werden aangehouden.

Brand
27-9-2002. Politie en brandweer rukten gisteravond uit naar een uitslaande brand in een woning aan de Derde Helmersstraat. Niemand raakte gewond. De brand is vermoedelijk ontstaan doordat een staande lamp te dicht bij de gordijnen stond. De brand kon snel geblust worden, wel liep de woning veel brandschade op. Twee andere woningen liepen rookschade op. Diverse bewoners hebben tijdelijk ergens anders onderdak gekregen.


---

In been geschoten
27-9-2002. De politie kreeg vanochtend rond zeven uur een melding dat een man hevig bloedend bij een trapportaal aan de Molukkenstraat zou liggen. De snel gearriveerde politie en ambulance troffen het slachtoffer met een schotwond in zijn been aan. Hij werd meteen naar een ziekenhuis overgebracht. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Het motief voor deze daad is vooralsnog onduidelijk.


---

Aanrijding
27-9-2002. Bij een eenzijdig ongeval met een personenauto raakten een 33-jarige man uit Amsterdam en een 44-jarige man uit Leiden gewond. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. De 44-jarige bestuurder reed met de 33-jarige inzittende over de Bosrandweg. Vermoedelijk raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, waarna hij afzeilde naar een vluchtheuvel. Hierbij raakte hij eerst een verkeerspaal en daarna een grote lichtmast. Uiteindelijk kwam de auto dwars in de berm tot stilstand. Beide mannen konden niet meer uit het voertuig komen. De brandweer heeft de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd.


---

Taxiberover gepakt
27-9-2002. De politie heeft dinsdagochtend een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving van een taxichauffeur. De overval werd op 21 januari 2002 op de Monikkendammerweg gepleegd. De verdachte heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij is vandaag bij de officier van justitie voorgeleid. Meer arrestaties worden niet uitgesloten. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Hieronder het eerder verschenen persbericht van 22 januari 2002:

Taxichauffeur gewond na overval
Gisteravond rond kwart voor elf is een 35-jarige taxichauffeur gewond geraakt bij een beroving op de Monnikendammerweg. De chauffeur pikte een klant op in de binnenstad van Amsterdam. Hij werd verzocht naar een adres in Amsterdam-Noord te rijden. Eenmaal in Amsterdam-Noord ging het fout. De taxichauffeur werd vermoedelijk opgewacht door een tweede man. Er ontstond een worsteling waarbij de taxichauffeur gewond raakte aan zijn hoofd en hand. Er werd door de klant geschoten. De bestuurder van de taxi zag dat één van de mannen er met zijn taxi vandoor ging. De andere belager ging er lopend vandoor. In eerste instantie leek het slachtoffer gewond te zijn geraakt door schoten uit het vuurwapen. In het ziekenhuis bleek dit niet het geval te zijn. De man is opgenomen in het ziekenhuis.


---

Aanrijding met ambulance
27-9-2002. Gistermiddag rond halfdrie heeft op de Klaprozenweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een ambulance en een personenauto. De ambulance was met zwaailicht en sirene onderweg naar een spoedmelding en reed op de kruising Klaprozenweg / Hulstweg de vluchtheuvel links voorbij. De 28-jarige bestuurster van een auto wilde op dat moment links afslaan en werd aangereden door de ambulance. De vrouw kwam bekneld te zitten in haar auto en werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis. Zij mocht na behandeling weer naar huis. De bijrijder van de ambulance raakte licht gewond.