Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-09-2002 3e Persbericht van 30 september 2002

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de kruising St. Bonifaciuslaan Piuslaan en op de kruising Heezerweg Piuslaan is maandagochtend tussen 7.45 en 9.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden zes personen bekeurd voor het rijden door rood.

Eindhoven: Gewond bij ongeval
Een vrouw van 66 uit Eindhoven is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Piuslaan. Ze fietste rond 13.00 uur over het fietspad van de Piuslaan, en verleende daar geen voorrang aan een automobiliste uit Eindhoven. De fietster is met verwondingen aan schouder en onderbeen opgenomen in het MMC in Eindhoven.

Helmond: Gewond bij frontale botsing
Bij een aanrijding tussen twee personenautos is een automobilist van 58 uit Helmond gewond geraakt. Hij reed op de Engelseweg een parkeerterrein af, en botste frontaal tegen een auto die werd bestuurd door een man van 74 uit Helmond. Die wilde het parkeerterrein oprijden, maar werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De 74-jarige man mocht na onderzoek weer naar huis, de 58-jarige Helmonder is in het Elkerliek Ziekenhuis opgenomen met kneuzingen en hoofdletsel.

Hapert: Pool gewond bij aanrijding
Een man met de Poolse nationaliteit is maandagochtend rond 8.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Schouwberg. De man van 20 uit Osowiec bestuurde een personenbusje, waarin verder niemand zat. Hij raakte aan de rechterkant van de weg in de berm, schoot de rijbaan over, en ramde aan de linkerkant van de weg een boom. Daardoor werd hij uit zijn wagen geslingerd, en kwam naast het busje op de weg terecht. De man is met de ambulance naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Hij heeft hersenletsel opgelopen.

Asten: Valse aangifte
De 25-jarige automobilist uit Someren die maandagavond 23 september aangifte heeft gedaan van de diefstal van zijn personenauto, door twee mannen die hem hadden bedreigd met een mes, blijkt het hele verhaal verzonnen te hebben. De man had kort ervoor zijn auto uitgeprobeerd op de Kanaaldijk Zuid en was daarbij met een snelheid van 173 km/u langs een snelheidscontrole gereden. Omdat hij bang was voor een proces-verbaal en een mogelijk verlies van zijn rijbewijs, heeft hij het verhaal van de diefstal van zijn auto verzonnen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake het doen van valse aangifte.