Rijksuniversiteit Groningen

Japan in de 21ste eeuw: drie scenario's

Prof.dr. Rikki Kersten, hoogleraar Modern Japanese Studies in Leiden schetst in haar lezing drie scenario's van hoe de toekomst van Japan er uit zal zien. De vraag die 'Japan-watchers' overal ter wereld bezig houdt, is of Japan na de enorme economische ontwikkelingen ook de capaciteit heeft om op sociaal-politiek gebied fundamenteel te hervormen.

Op de dag van Kerstens 'Groningen Lecture in Japanese Studies' is de nieuwe ambassadeur van Japan in Nederland te gast bij het Japancentrum van de RUG.

De jaarlijkse lezing heeft als doel de hedendaagse ontwikkelingen in Japan te belichten. Deze ontwikkelingen zijn niet alleen belangrijk voor de toekomst van het land zelf, maar ook voor de westerse wereld in het algemeen en Nederland in het bijzonder.

Het Centrum voor Japankunde van de RUG is opgericht in april 2000. De voornaamste doelstelling van het centrum is het verkrijgen van kennis over het hedendaagse Japan, en het bevorderen van kennisoverdracht. De nadruk ligt daarbij op technologie en bedrijfscultuur in het Japan van de 21ste eeuw.

Datum en tijd

donderdag 3 oktober 2002, 14.15 -17.00 uur

Spreker

Professor Rikki Kersten (Universiteit Leiden)

Titel

Japan: three scenario's for the 21st century. Second Groningen Lecture in Japanese Studies

Plaats

Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie

Japancentrum RUG, Marloes van der Weij, tel. (050)363 79 87, e-mail: japan.studies@let.rug.nl, www.let.rug.nl/japan.studies

Congres