SILVERSTREET/BIJENKORF

Bijenkorf heeft primeur van kopen per SMS

Persbericht Amsterdam, september 2003

19e editie Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf ook op internet en mobiele telefoon

De Bijenkorf organiseert op 3, 4 en 5 oktober tijdens de Drie Dwaze Dagen een SMS Regen waarbij voor de allereerste keer ook gekocht kan worden per SMS. De Bijenkorf werkt hiervoor samen met SMS-provider Silverstreet. Aanmelden geschiedt via de website van de Bijenkorf, waar ook een online opbod- en afslagveiling worden gehouden.

Op 3, 4 en 5 oktober vinden de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf plaats, voor het 19e jaar op rij. 'Dwaas, dwazer, dwaast' is het motto van wat nog steeds het grootste retail-evenement van West-Europa is. Maar zelfs in de Verenigde Staten slagen warenhuizen er niet in een hogere omzet per m2 vloeroppervlakte te halen dan die de Bijenkorf heeft tijdens de Drie Dwaze Dagen.

Nachtelijke veiling
Op internet gaat de gekte door na sluitingstijd met een online afslagveiling waar o.a. een echte Herman Brood, een Harley-Davidson Special Edition, een jaar lang groene energie van Essent en een woonboot onder de virtuele hamer gaan.
De afslagveiling begint op donderdag 3 oktober om 9 uur 's avonds en gaat de hele nacht door tot 9.00 uur 's ochtends, als de winkels weer opengaan. Vrijdagavond gaat de veiling verder, opnieuw van 9 uur 's avonds tot zaterdagochtend 9 uur. Overdag is er een opbodveiling waar ingeschreven kan worden op zaken als een zonnebank en een pooltafel. Het klapstuk is de originele gele trui van tourwinnaar Lance Armstrong. Aan het eind van de Drie Dwaze Dagen wordt bekend gemaakt wat het hoogste bod was. De veiling vindt plaats op www.bijenkorf.nl . Op de website zijn ook veel van de aanbiedingen te vinden die in de winkels te krijgen zijn. Vorig jaar organiseerde de Bijenkorf voor het eerst een internetveiling die in drie dagen 100.000 bezoekers trok.

Kopen per SMS
Nieuw is de Drie Dwaze Dagen SMS Regen. SMS-fans kunnen zich via de website aanmelden. Elke dag ontvangen ze op hun mobiele telefoon 9 aanbiedingen, die vervolgens per SMS ook meteen gekocht kunnen worden. Met de SMS Regen heeft de Bijenkorf samen met SMS-provider Silverstreet de primeur van het kopen per SMS.

Ongeëvenaard
De Drie Dwaze Dagen zijn nog steeds ongeëvenaard. De belangrijkste succesfactor is het assortiment dat tegen dwaze prijzen wordt aangeboden. De Drie Dwaze Dagen zijn géén uitverkoop waar seizoensrestanten worden opgeruimd. Voor de Drie Dwaze Dagen wordt een speciaal assortiment ingekocht dat ook alleen tijdens die drie dagen verkrijgbaar is tegen extreem scherpe prijzen. Deze exclusiviteit maakt dat de Drie Dwaze dagen ongemeen populair blijven bij het publiek: dit jaar worden in drie dagen 1,2 miljoen bezoekers verwacht.

Dwaze openingstijden
Donderdag 3 oktober van 08.00 tot 21.00 uur (in Arnhem tot 22.00 uur);
Vrijdag 4 oktober van 09.00 tot 21.00 uur (in Arnhem tot 22.00 uur);
Zaterdag 5 oktober van 09.00 tot 18.00 uur.
Behalve in Breda, zijn alle filialen ook op zondag 6 oktober geopend vanaf 12.00 uur.


- niet in Breda en 's-Hertogenbosch

--niet in Breda, Enschede, Groningen en 's-Hertogenbosch
De Bijenkorf
De Bijenkorf heeft warenhuizen in Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, 's-Hertogenbosch, Rotterdam en Utrecht. Eind augustus 2003 opent filiaal Maastricht haar deuren. De Bijenkorf heeft ca. 4500 medewerkers en is onderdeel van het beursgenoteerde Koninklijke Vendex KBB.