Gemeente Den Haag


2002-09-30: Start Haagse Voorschool in Laak-Noord


---

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 3 oktober a.s. geeft de wethouder van Onderwijs, Pierre Heijnen, de aftrap van de voorschool in Laak-Noord. Hij doet dit samen met de kinderen, leidsters, leerkrachten, directie, bestuur en ouders van basisschool De Dobbelsteen en peuterspeelzaal Ernie en Bert. De peuterspeelzaal en de basisschool werken in de voorschool intensief samen.

De laatste jaren is het steeds duidelijker geworden dat veel leerlingen al een fikse achterstand hebben in hun ontwikkeling aan het begin van de basisschool. Een achterstand die tijdens de basisschool niet meer wordt ingehaald. Wanneer die kinderen al heel vroeg intensief worden begeleid en gestructureerde programmas aangeboden krijgen, dan kun je daar heel wat aan doen. Daar gaat het om in de voorschool.
De peuters komen vier keer per week bij elkaar om spelenderwijs te wennen aan het leren en schoolgaan. In groep 1 en 2 wordt de werkwijze van de voorschool voortgezet.
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde educatieve programma's die de kinderen moeten voorbereiden op een goede start in groep 3. Een belangrijk onderdeel van de voorschool zijn de activiteiten gericht op oudereducatie en ouderbetrokkenheid.

In januari 2001 is gestart met de Haagse Voorschool. Op dit moment zijn er 37 voorscholen, met in totaal ruim 4000 kinderen. De voorschool in Laak-Noord is de eerste in de wijk. Deze voorschool heeft twee peutergroepen en een kleutergroep.

De opening van de voorschool vindt plaats op donderdag 3 oktober om 13.00 uur, Noordpolderkade 167.

last update: 30-9-2002 13:08:29 ;pag.: 15925; auteur: 616;cat.: