Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-09-2002

Televisie
LUNCH-TV
Uitzending donderdag 3 oktober
Nederland 2 - 12.40 uur


HUISDIER VAN HET JAAR VERKIEZING IN LUNCH-TV

De liefste, de mooiste, de slimste, de zieligste of de gekste. Een dag voor Werelddierendag, donderdag 3 oktober, wordt bij het gevarieerde middagprogramma LUNCH-TV de aftrap gegeven voor de jaarlijkse verkiezing van Huisdier van het jaar. De stichting 'Met dieren meer mens' organiseert dit jaar voor de vierde keer deze verkiezing met als hoofdprijs de 'Met dieren meer mens Award'.

Mensen kunnen hun huisdier inschrijven voor de verkiezing 'Huisdier van het Jaar' als zij vinden dat hun huisdier onmisbaar is in hun leven, of iets heel speciaals heeft gedaan. Hond of kat, konijn of vogel, ratje of goudvis; alle huisdieren zijn welkom. Inschrijven kan via de e-mail op: mdmm@zpg.nl. In LUNCH-TV, waarin de stichting wekelijks een item heeft, zal regelmatig aandacht worden besteed aan de leukste inzendingen van de dieren en hun baasjes.

De stichting 'Met dieren meer mens' schenkt op verschillende manieren aandacht aan de relatie tussen mens en huisdier. Zij wil op een zo groot mogelijke schaal bekendheid geven aan de positieve effecten van het hebben van huisdieren op het leven en welzijn van mensen. Verder ondersteunt de stichting projecten of instellingen die verantwoord huisdierenbezit mogelijk maken of vergemakkelijken voor iedereen die dat wil.

Presentatie: Bert Kuizenga en Mireille Bekooij