Gemeente Maassluis

30-9-2002

Maatregelen verkeer en vuurwerk Furieade

Komend weekeinde vindt in Maassluis de Furieade plaats. In verband met de feestelijkheden rondom dit maritieme evenement zullen er verschillende maatregelen worden getroffen. De verkeersmaatregelen betreffen het tijdelijk afsluiten van straten en wegen. Ook in verband met de vuurwerkshow op vrijdagavond is het noodzakelijk enkele straten af te sluiten.

Verkeersmaatregelen
De volgende straten worden in verband met de Furieade in beide richtingen afgesloten voor het verkeer: van donderdag 3 oktober, 06.00 uur tot zaterdag 6 oktober 19.00 uur de Burg. De Jonghkade tussen de Burg. Van der Lelykade en de Deltaweg;
van vrijdag 4 oktober 12.00 uur tot zaterdag 5 oktober 19.00 uur de Govert van Wijnkade tussen de Industrieweg en de Marnixkade. van vrijdag 4 oktober 15.00 uur tot zaterdag 5 oktober 19.00 uur de Keucheniusstraat tussen het Mackayplein en de Govert van Wijnkade.
van vrijdag 4 oktober 18.00 uur tot zaterdag 5 oktober 19.00 uur de Haven, de Zuiddijk tussen de Haven en de Fenacoliuslaan, de Noorddijk tussen de Hoogstraat en pand nummer 57, de Goudsteen, de Noordvliet nz. en de Noordvliet zz. tussen de Markt/Goudsteen en de P.C. Hooftlaan, de Dr. Kuyperkade, de Zuidvliet tussen de Markt en de P.C. Hooftlaan, de Anne de Vriesstraat tussen de Zuidvliet en de roordelijke ingang van het parkeerterrein aan de Sluispolderkade, de Jokweg en de Boogertstraat; van vrijdag 4 oktober 18.00 uur tot vrijdag 4 oktober 19.00 uur de Arthur van Schendelstraat en de Anne de Vriesstraat tussen de noordelijke ingang van het parkeerterrein aan de Sluispolderkade en de Arthur van Schendelstraat ten behoeve van het formeren van de lampionoptocht;
van donderdag 3 oktober 12.00 uur tot zaterdag 5 oktober 19.00 uur wordt verkeer in beide richtingen toegestaan in de Joubertstraat.

De afsluitingen zullen door middel van borden en rode lichten worden aangegeven. Het verkeer wordt verzocht rekening te houden met deze tijdelijke afsluitingen.

Vuurwerk
Op grond van nieuwe bepalingen moet er bij vuurwerkshows een minimale afstand van 200 meter zijn tussen de plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken en het publiek. Het vuurwerk voor de vuurwerkshow van vrijdagavond 4 oktober, wordt afgestoken vanaf een plek langs de Nieuwe Waterweg ter hoogte van de Scheldeweg. Een cirkel van 200 meter rondom deze plek zal met dranghekken en linten voor het publiek worden afgezet. Als gevolg hiervan kunnen belangstellenden van grote delen van de Govert van Wijnkade geen gebruik maken om het vuurwerk te aanschouwen. Ook de Scheldeweg, een deel van de Noordzee, de Witte Zee, Zwarte Zee en een deel van de Maasweg zullen ten tijde van de vuurwerkshow niet toegankelijk zijn. Belangstellenden kunnen de vuurwerkshow wel volgen vanaf de Burgemeester de Jonghkade (bij de kermis), of vanaf de Deltadijk bij de Maasweg.