Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

03/10/02 Prins van Oranje houdt toespraak over sport en ontwikkelingssamenwerking te Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje houdt donderdag 3 oktober 2002 in Instituut Clingendael in Den Haag tijdens de 2de Asser-Clingendael internationale sportlezing een toespraak over het onderwerp Sport en Ontwikkelingssamenwerking. Hij doet dit als lid van de Solidariteitscommissie van het Internationaal Olympisch Comité. Naast de Prins zal Johan Cruijff, voorzitter van de Johan Cruyff Welfare Foundation, als spreker optreden.

Het Nederlands Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael en het T.C.M. Asser Instituut voor internationaal recht besloten vorig jaar, als Haagse zusterinstellingen, jaarlijks gezamenlijk een lezing te organiseren over een actueel onderwerp op het gebied van sport en internationale betrekkingen.

De combinatie van sport en ontwikkelingssamenwerking is volgens de beide instellingen publiekelijk onvoldoende belicht in Nederland. Daarom hebben zij dit jaar de Prins en de heer Cruijff gevraagd een toelichting te geven op het werk van de Olympische Solidariteitscommissie en de Johan Cruyff Welfare Foundation.