Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl

Officiële opening van "De Bentheimer"

Op donderdag 3 oktober 2002 wordt "De Bentheimer" in Coevorden officieel geopend. "De Bentheimer" is een computercafé voor mensen die langdurig werkloos zijn. De gemeente hoopt dat de deelnemers aan dit project op deze manier leren omgaan met de computer. Maar ook het ontwikkelen van sociale vaardigheden behoort tot een van de doelstellingen. De deelnemers kunnen zo de computervaardigheden en sociale vaardigheden wellicht in de toekomst toepassen in vrijwilligerswerk of op een beroepsmatige manier. In het pand van het voormalig arbeidsbureau aan de Bentheimerstraat in Coevorden worden computercursussen gegeven en er kan gebruik gemaakt worden van de computer tijdens inloopspreekuren. Het project is een samenwerkingsproject van de gemeente met Stichting Samen Werken uit Assen.

Op dinsdag 16 april 2002 hebben wethouder H. Arends van de gemeente Coevorden en de heer drs. Y. Canatan van Stichting Samen Werken een intentieverklaring ondertekent voor het opzetten van het computercafé. Deze intentieverklaring heeft tot resultaat dat op 3 september 2002 de eerste cursisten aan het project konden starten. Docenten van Informatica Drenthe en het Drenthe College verzorgen de cursussen. De Computer Club Coevorden is bereid gevonden om tijdens de inloopuren begeleiding te geven aan de mensen die met de computers aan de slag gaan.

Wethouder Arends en dhr. Canatan zullen samen de opening verrichten. Het programma van de opening ziet er als volgt uit:

15.00 uur Ontvangst genodigden in "De Bentheimer" (voormalig arbeidsbureau Coevorden) 15.15 uur Toespraak door dhr. H. Arends
15.25 uur Toespraak door dhr.Y. Canatan
15.35 uur Openingshandeling
15.40 uur Toelichting op het project door dhr. W. Vugteveen (projectleider) 15.50 uur Informele afsluiting
17.00 uur Einde programma



Gemeente Coevorden