Gemeente Maassluis


1-10-2002

Informatiebijeenkomst bouwplan Noorddijk/Geerkade

Op donderdag 3 oktober 2002 is er in het stadhuis aan de Koningshoek een informatiebijeenkomst over de bouwplannen die er zijn aan de Noorddijk en Geerkade in de Maassluise binnenstad. Omwonenden zijn door de gemeente uitgenodigd voor deze bijeenkomst, die om 20.00 uur begint. Ook andere belangstellenden zijn uiteraard welkom.

Projectontwikkelaar Leyten en partners hebben een bouwaanvraag bij de gemeente ingediend voor de bouw van 10 dijkwoningen, 3 appartementen en een café-restaurant. Het bestemmingsplan Binnenstad maakt bouwen op deze locatie mogelijk. Om het ingediende bouwplan te realiseren is het echter noodzakelijk dat er vijf vrijstellingen van het bestemmingsplan worden verleend. Het verlenen van deze vrijstellingen is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Het college wil echter pas een besluit nemen over het verlenen van deze vrijstellingen nadat de omwonenden op 3 oktober zijn gehoord. Tijdens de bijeenkomst op 3 oktober zal projectontwikkelaar Leyten het bouwplan zoals dat bij de gemeente is ingediend presenteren en toelichten. Wethouder J.F. Koen zal vervolgens ingaan op de wettelijke kaders waaraan het plan, de bouwer en de gemeente moeten voldoen. Ook zullen de omwonenden worden geïnformeerd over de inhoud van de vijf vrijstellingen die voor realisatie van dit bouwplan verleend zullen moeten worden. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen.

De reacties die tijdens deze informatiebijeenkomst naar voren komen, zullen worden meegenomen in de besluitvorming van het college over het al dan niet verlenen van de gevraagde vrijstellingen van het bestemmingsplan. Nadat het college hierover een besluit heeft genomen, wordt dit besluit gedurende veertien dagen ter inzage gelegd voor het publiek. In deze periode bestaat de mogelijkheid om schriftelijke zienswijzen in te dienen.