Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 3 oktober 2002

* SNELHEIDS- EN BROMFIETSHELMCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag tussen drie en zes uur op de Laan op Zuid een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen. Van de 4900 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 204 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur. Tevens werd op de Laan op Zuid een bromfietshelmcontrole gehouden. Zestien bromfietsberijders gingen op de bon omdat zij geen helm droegen.


* VERKEERSONGEVAL
HOEK VAN HOLLAND - Op de Langeweg vond woensdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaats, waarbij twee mensen ernstig gewond raakten. Een 80-jarige automobilist botste, omstreeks kwart voor vier, door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De auto begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een verkeersbord. De bestuurder en zijn vrouwelijke passagier moesten door de brandweer uit de auto worden geknipt. De 82-jarige vrouw is met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, waar ze is opgenomen met een beenfractuur. De bestuurder is, eveneens met een spoedtransport, naar het Leijenburgziekenhuis gebracht en is opgenomen met een beenfractuur en diverse kneuzingen.

Uitgave woensdag 2 oktober 2002

* VIER ILLEGALE CHINEZEN IN CONTAINER AANGETROFFEN

Woensdagmorgen rond half negen alarmeerde een vrachtwagenchauffeur de politie, toen hij met z'n vrachtwagen, waarop een container, op het terrein van een expeditiebedrijf aan de Heyplaatweg arriveerde. De chauffeur vermoedde dat er zich ongewenste personen in de container bevonden. Toen politiepersoneel de container opende bleken er vier illegale Chinezen in te zitten. Het viertal werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in vreemdelingen bewaring gesteld.


* WASSERETTE OVERVALLEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

Woensdag rond het middaguur werd door een met een mes gewapende man een overval gepleegd op de 56-jarige eigenaar van een wasserette op de Schiedamseweg. De eigenaar werd daarbij door de overvaller oppervlakkig met het mes bewerkt en moest de dagopbrengst (enkele duizenden euro's) van de vorige dag overhandigen. Vervolgens werd de eigenaar opgesloten in een kast, waaruit hij zich na enige tijd kon bevrijden. Enkele uren later kon politiepersoneel van het district Rotterdam-West op grond van het signalement een 35-jarige Rotterdammer als verdachte aangehouden. De man werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdag radarsnelheidscontroles op de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel en op de Nieuwe Tiendweg en Burgemeester Aalberslaan in Krimpen aan den IJssel. Tussen kwart over tien en kwart over elf werd in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Meeuwensingel. Van de 640 passerende automobilisten namen 43 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/uur. Op de Nieuwe Tiendweg werd tussen half twaalf en één in beide rijrichtingen gecontroleerd. Hier hielden 55 van de 886 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane '50'. Hoogste score: 68 km/uur. Tussen kwart over één en kwart over twee stond de snelheidsradar op de Burgemeester Aalberslaan, waar van de 347 passerende automobilisten er 24 werden geflitst. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 69 km/uur in plaats van '50'.


* GETUIGENOPROEP RAMKRAAK MET SHOVEL
(Zie ook persbericht van 02/10/2002, ochtenduitgave) BRIELLE - De recherche van het district De Eilanden is op zoek naar getuigen, die iets kunnen vertellen over de shovel, waarmee woensdagmorgen rond drie uur meerdere malen de pui van het postkantoor aan De Rik werd geramd. De pui werd volledig vernield, waarna de kluis uit het postkantoor werd gehaald. Vervolgens ging men er vandoor met de shovel en de kluis. De shovel werd later, in brand gestoken, aangetroffen op de Kleidijk in Oostvoorne. De kluis, waar overigens geen geld in zat, is nog niet teruggevonden. Uit onderzoek door de recherche is inmiddels gebleken dat de geelkleurige shovel van het merk Volvo het afgelopen weekeinde werd gestolen vanaf de Neckarweg, bij de werkzaamheden aan de bouw van de Calandtunnel. Vermoedelijk heeft de shovel twee dagen 'geparkeerd' gestaan in de omgeving van Tinte of Brielle. Personen, die vanaf het afgelopen weekeinde tot woensdagmorgen vroeg de shovel hebben zien rijden of geparkeerd hebben zien staan, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van het district De Eilanden, telefoon 0900-8844 (lokaal gesprekstarief).